45+ Hacks Voor Thuis Die Je Leven Veranderen Met Dingen Die Je Waarschijnlijk In Huis Hebt

Alles in Je Huis Kan Gebruikt Worden voor een Hack!

Hacks zijn wat wij noemen innovatieve en handige gebruiksmogelijkheden van voorwerpen waar mensen meestal niet bij stilstaan en die het leven gemakkelijker of efficiënter maken. We houden van hacks omdat we het leven graag gemakkelijker maken, dat is logisch. Maar de beste hacks van allemaal zijn degene die heel gemakkelijk zijn omdat je alleen maar dingen nodig hebt die je al in je bezit hebt. Dit artikel toont een speciale reeks van hacks voor thuis die gedaan kunnen worden met dingen die bijna iedereen al in huis heeft, waardoor ze gemakkelijk, goedkoop, en misschien zelfs leuk zijn.

Bezem Molurenreiniger

De moluren aan het plafond zijn zoals je pinten zijn aan de vloer. Ze zitten meestal zo hoog dat je er een ladder voor nodig hebt en het bezorgt je dus meer werk dan je zou willen. Maar als je gewoon een bezem neemt en er een doekje omheen bindt, dan heb je de mogelijkheid om die hoge plekken schoon te maken zonder al die moeite.

Bezem Molurenreiniger

De doeltreffendheid kan verschillen, afhankelijk van de stevigheid van je bezem en het soort schoonmaakmiddel dat je op je poetsdoek gebruikt, maar uiteindelijk is dit een goede manier om de moluren een snelle schoonmaakbeurt te geven wanneer je niet op je ladder wilt klimmen voor het echt intensieve werk.

De Koelkast Organiseren

Een ongeorganiseerde koelkast is voor iedereen vervelend. Wanneer we honger hebben, willen we geen tijd verspillen aan het doorzoeken van de koelkast om dingen te vinden. Maar als je thuis een paar plastic lades hebt, dan kunnen die je redden. Zet ze gewoon in je koelkast.

De Koelkast Organiseren

Door zoiets eenvoudigs te doen, kun je veel gemakkelijker een grote variatie aan snacks en lekkernijen opbergen. Het bespaart je in ieder geval een hoop ruimte, ook al lijkt dat niet meteen zo wanneer je enkele extra lades in je koelkast plaatst.

Maak Je Eigen Strooipotjes

Baking soda, glitter, suiker, zout, noem maar op: je hebt ze allemaal graag in een potje waar je mee kunt strooien. Zelf zo’n potje maken is helemaal niet zo moeilijk. Alles wat je nodig hebt is een conservenpotje en zo’n dekseltje van een parmezaanpotje.

Maak Je Eigen Strooipotjes

Je kunt je parmezaanpotjes ook gewoon opnieuw gebruiken als je ze heel goed hebt uitgewassen zodat ze niet meer naar kaas ruiken. Hoe dan ook, het is altijd handig als je met beetjes wilt strooien, eender wat er in het potje zit.

Gezondheid van de Baby

Als je een fopspeen voor je baby in dezelfde tas bewaart als de (al dan niet vuile) luiers, voel je je misschien niet helemaal tevreden als je aan de hygiëne hiervan denkt, of het gebrek daaraan. Om dit te verhelpen, kun je het beste een klein plastic potje gebruiken om de fopspeen in te leggen.

Gezondheid van de Baby

We moeten je niet vertellen dat vrijwel iedereen wel ergens een klein plastic bakje in huis heeft liggen, dus dit is een van die hacks die je heel gemakkelijk kan toepassen als je gewoon even in je keukenkastje kijkt. En echt, het is een kleine prijs die je betaalt voor de gezondheid van je kinderen, toch?

Diner bij Kaarslicht

Heb je een aantal kaarsen met een lontje dat te laag zit om er gemakkelijk bij te kunnen met een lucifer of een aansteker? Er is een andere manier om dat op te lossen. Alles wat je nodig hebt is droge spaghetti, recht uit de doos. Het brandt eigenlijk vrij gemakkelijk, wat ervoor zorgt dat het als een handige lange lucifer gebruikt kan worden.

Diner bij Kaarslicht

Hiermee kun je het lontje bereiken dat zich ver onder in de rand van de pot bevindt. En ook al hou je niet van pasta, je hebt waarschijnlijk wel spaghetti in huis. Zo niet, dan krijg je er waarschijnlijk op een gegeven moment toch wel eens.

Maak Je Eigen Armband

Heb je een armband nodig? Heb je een sok met gaten erin? Knip de tenen eraf en je hebt een handige armband. Je kunt hem gebruiken om je telefoon in te bewaren, of gewoon om te dragen als modestatement, of eender waar je het voor nodig zou kunnen hebben.

Maak Je Eigen Armband

Hoe dan ook, het is veel beter dan deze sok gewoon weg te gooien, want daar heb je helemaal niets aan. Je kunt net zo goed hacks als deze gebruiken om het beste uit je spullen te halen, toch? Wij vinden in ieder geval van wel.

Ruimte Creëren op het Aanrecht

Als je meer ruimte nodig hebt op je aanrecht, kun je maar best je spullen er weghalen. Maar als je ze nergens anders kwijt kunt, wat doe je er dan mee? Wat je kunt doen is ruimte in de lucht creëren. Om dit te doen, kan je haken bevestigen aan de onderkant van je kasten.

Ruimte Creëren op het Aanrecht

Door dit te doen, kun je een aantal dingen ophangen aan de kasten boven het aanrecht, wat je veel meer beschikbare ruimte geeft op het werkblad. Eenvoudige hacks zoals deze zijn het beste om je keuken op te ruimen en meer ruimte te creëren

Privacy voor een Lage Prijs

Als je wilt voorkomen dat er iemand door je raam naar binnen kijkt, maar daarvoor geen licht wilt opofferen, overweeg dan deze hack. Met slechts een handvol gewone materialen die je waarschijnlijk wel in huis hebt, kun je een semi-transparante laag voor op je ramen maken.

Privacy voor een Lage Prijs

Het enige wat je nodig hebt is een mengeling van maïzena en water, die je aanbrengt op wit papier of zelfs kant. Als het eenmaal droog is, heb je een semi-transparante laag die licht doorlaat, maar waar je niet doorheen kunt kijken. Hang het gewoon tegen je ramen.

Een Ingebouwde Lamp Verbergen

Als je niet van inbouwde plafondlampen houdt, is er eigenlijk een vrij eenvoudige manier om dat probleem op te lossen, die niet veel meer vraagt dan een lampenkap. Je hebt er waarschijnlijk wel zo eentje in huis, al moet je er misschien een andere lamp voor strippen.

]Een Ingebouwde Lamp Verbergen

Het idee is om licht door te laten terwijl je de lelijke lamp verbergt. Je kunt een lampenkap gebruiken, maar je kunt ook stof en kant, plastic manden, een paraplu of andere dingen gebruiken. Experimenteer met dingen die je in huis hebt!

Een Losse Batterijhouder Repareren

Heb je ooit een afstandsbediening gehad met een losse of kapotte batterijhouder? Het wordt een heel gedoe om het ding van stroom te voorzien als de batterij zelf niet goed past. Gelukkig is er een manier om dit te verhelpen zonder dat je iets nodig hebt dat je niet in huis hebt.

Een Losse Batterijhouder Repareren

Het enige wat je nodig hebt, is aluminiumfolie. Aluminium is een geleider van elektriciteit, en een klein stukje daarvan tussen de batterij en de batterijhouder zal het probleem oplossen. Je zou dit ook kunnen doen om te kleine batterijen te gebruiken die eigenlijk niet voor een product geschikt zijn, maar dat raden we je niet aan.

Schrobben met de Bezem

Zou je willen dat er meer hacks waren die het probleem van het schrobben van een badkuip konden oplossen? Geloof het of niet, een bezem is prima voor deze klus. Als je een schone bezem hebt, kun je wat water en afwasmiddel in je badkuip gieten en gewoon beginnen schrobben.

Schrobben met de Bezem

Het werkt niet alleen heel goed, maar het zorgt er ook voor dat je niet zo veel hoeft te bukken tijdens het schoonmaken, dus het is ook nog eens beter voor je lichaam. Deze hack zal de hele ervaring minder vermoeiend en frustrerend maken.

Laat Het Regenen

Het is leuk om je gazon mooi en groen te houden, maar het kopen van sproeiers en ander tuingereedschap kan behoorlijk duur zijn. In plaats van in zoiets te investeren, kun je ook je eigen sproeier maken met bijvoorbeeld een gewone plastic fles.

Laat Het Regenen

Prik wat gaten in een fles met eender wat en in eender welk patroon je maar wil. Dan hoef je de fles alleen nog maar stevig vast te plakken aan het uiteinde van je tuinslang (bij voorkeur met de waterdichte tapevariant!). Als je het goed vastmaakt, heb je je eigen sproeier wanneer je het water aanzet.

Maak Je Eigen Lade-Indeling

Bijna iedereen bestelt tegenwoordig pakketjes, en die pakketjes zitten in kartonnen dozen. Dat karton kan gebruikt worden voor vele hacks waar mensen vaak niet aan denken. Je kunt het karton bijvoorbeeld in stukken snijden en de stukken gebruiken om je eigen indeling in lades te maken.

]Maak Je Eigen Lade-Indeling

Je kunt ze gebruiken in lades om je kleren, accessoires of andere dingen te organiseren. Er zijn zo veel dingen die je met karton kunt doen wat mensen niet weten of waar ze gewoon niet aan denken. Probeer er creatief mee te zijn!

Roest Verwijderen met Citroensap

Als je messen een beetje roest vertonen, moet je ze gewoon in wat citroensap leggen, een vrij algemeen huishoudelijk product. Laat ze een nachtje in het sap liggen en je zult zien dat je de roest er de volgende dag zo af hebt.

Roest Verwijderen met Citroensap

Dit kun je natuurlijk met al het bestek doen, als je dan toch bezig bent. Je hoeft geen genoegen te nemen met alleen je messen. Citroensap is een behoorlijk krachtig schoonmaakmiddel als je weet hoe je het moet gebruiken of waar je het voor moet gebruiken. Vergeet dat zeker niet meer!

Keukengerei Beveiliging

Heb je wel eens last gehad van een pollepel of spatel die in een pan viel terwijl je dat eigenlijk niet wilde? Ja toch, de meesten van ons hebben dat al wel eens meegemaakt. Maar met een simpele hack, waarvoor je alleen een wasknijper nodig hebt, kun je dat voorkomen. Maak de wasknijper vast aan je keukengerei en laat deze tegen de pan rusten.

Keukengerei Beveiliging

Dit voorkomt dat het keukengerei in de pan valt, wat je een hoop moeite bespaart en weinig kost. Het is duidelijk, hacks die niet veel tijd of moeite kosten zijn natuurlijk onze favorieten.

De Ultieme Guac Bowl

Dus je wilt wat chips serveren op een feestje, en dat betekent dus dat je een dip nodig hebt. Maar op welke manier kun je die dip het beste serveren? Als je het op het bord zelf doet, verspil je ruimte voor je chips. Dit is waar het martini-glas van pas komt.

De Ultieme Guac Bowl

Door een martini-glas te gebruiken, kun je nog steeds een behoorlijke hoeveelheid dip presenteren, maar tegelijkertijd neemt het niet zo veel ruimte in op het bord, wat betekent dat er meer ruimte is voor chips. Dit is een van die hacks die je helpt om het beste van twee werelden te krijgen.

Snel en Eenvoudig

De jaloezieën van je ramen schoonmaken kan een hele klus zijn, maar er zijn hulpmiddelen om deze taak minder vervelend te maken. Alles wat je nodig hebt is een sok. Draag hem als een handpop en je kunt zowel de boven- als de onderkant van de jaloezieën heel eenvoudig afstoffen.

Snel en Eenvoudig

Natuurlijk zal je sok hierdoor stoffig worden, maar dat kan met een snelle wasbeurt opgelost worden. Dat gezegd hebbende, dit valt in de categorie van hacks die snel, gemakkelijk, en vrij efficiënt zijn. Dat maakt het natuurlijk weer één van onze favoriete hacks.

Label Je Schakelaars

Als je veel schakelaars in je kamer hebt, moet je waarschijnlijk iedere keer dat je ze gebruikt weer uitzoeken welke waarvoor dient. Hacks voor dit soort problemen zijn eigenlijk heel simpel: label die dingen gewoon!

Label Je Schakelaars

Of je dat nu doet met een stift, kleurencode of iets heel anders, je kunt net zo goed je schakelaars labelen wanneer ze je in verwarring brengen. Iedereen heeft wel iets dat hij kan gebruiken om dit te doen, dus het is een geweldige hack uit onze reeks.

Onmiddellijk Proper Mixen

Als je een blender moet schoonmaken, is er altijd de vervelende gedachte dat je met je vingers in de buurt van de messen moet komen om deze schoon te maken. Maar je kunt ook gewoon de blender gebruiken om zichzelf schoon te maken. Doe heet water en zeep in de blender en laat hem gewoon nog even werken. Tenzij je echt een hardnekkig goedje hebt, zal het de klus zelf klaren.

Onmiddellijk Proper Mixen

Het maakt het op zijn minst veel gemakkelijker om de blender schoon te maken na het mixen. Wat er nog achterblijft in de blender, komt er op zijn minst veel gemakkelijker af. En natuurlijk hoef je niets extra te kopen om dit te doen.

Een Vaas Vullen

Een vaas vullen met iets om de één of andere reden? Wel, volgens de basiswetten van de fysica, heb je minder vulling nodig wanneer er minder ruimte vrij is om te vullen. Om dat voor elkaar te krijgen, zet je eerst een vast voorwerp in de vaas. Een wijnfles is een vrij gebruikelijke en goede keuze.

Een Vaas Vullen

Het maakt niet veel uit waarmee je de vaas wilt vullen, en het maakt ook niet veel uit welk voorwerp je in de vaas wilt zetten. Dat maakt dit soort hacks nog beter, want daardoor ze zijn enorm veelzijdig.

Het Efficiënt Opbergen van Tandenborstels

Zoek je een plek om je tandenborstels op te bergen waar niemand ze kan zien? Het vereist misschien wat aanpassingen aan je kasten, maar het is perfect mogelijk: je kunt kleine inkepingen in je kasten maken om je tandenborstels uit het zicht te houden.

Het Efficiënt Opbergen van Tandenborstels

Dit kan je snel en gemakkelijk doen als je het juiste gereedschap in huis hebt, en het juiste gereedschap is vrij uiteenlopend. Je zou elektrische hulpmiddelen, handgereedschap, of om het even wat kunnen gebruiken om dit te maken, en er is een grote kans dat je sommige van die hulpmiddelen gewoon in je huis hebt liggen.

Beter Dan Niets

Weet je nog dat we het hadden over de potentiële waarde van wasknijpers? Je kunt ze voor meer gebruiken dan alleen maar je keukengerei uit de potten te houden. Je kunt ze ook gebruiken om te voorkomen dat je op je duim slaat bij het inkloppen van nagels, misschien voor die foto’s die we eerder noemden.
THERE WAS NO HACK WITH PICTURES BEFORE

Beter Dan Niets

Aan de andere kant kun je ook iets wat steviger is gebruiken, zoals een tang. Beide voorwerpen zullen redelijk goed werken om je te beschermen tegen een pijnlijke slag op je duim. En het is in ieder geval veel beter dan niets.

Potten Openen Met Duct Tape

Iedereen heeft duct tape in huis: of dat zou toch moeten. Ervan uitgaande dat je die hebt, kun je die duct tape gebruiken om potten en dergelijke te openen. Het enige wat nodig is, is een beetje kennis over hoe je de techniek moet uitvoeren, en die zullen wij met je delen.

Potten Openen Met Duct Tape

Wikkel de duct tape rond het deksel en vouw het zodat het vastzit aan de zijkant en de bovenkant van het deksel. Trek dan in een hoek van ongeveer 90°. We zullen niet beweren dat dit werkt op letterlijk elk deksel, maar voor sommige van de moeilijke die je gewoon niet open krijgt, is dit zeker het proberen waard.

Plafondventilator Schoonmaken

Wanneer je een plafondventilator wilt afstoffen, komt het meeste stof gewoon weer in de lucht terecht, en dat is voor niemand echt goed. Om dit probleem op te lossen, kun je een kussensloop gebruiken. Met deze kussensloop kun je de plafondventilator afstoffen, en het stof zal erin vallen in plaats van dat het in de lucht blijft rondzweven.

Plafondventilator Schoonmaken

Natuurlijk heb je een vieze kussensloop die je moet wassen, maar die gooi je toch gewoon in de wasmachine. Het is een veel beter alternatief dan een hoop stof in de lucht te krijgen, wat het nut van afstoffen helemaal wegneemt.

Gebruik Haardrogers voor Kleurpotloden op Muren

We weten allemaal dat kleurpotloden moeilijk weer van de muren af te krijgen zijn. Vooral ouders van jonge kinderen weten dat. Het schoonmaken kan lastig zijn, maar er zijn veel hacks die redding kunnen brengen. Deze vereist alleen een haardroger, waardoor er niet veel over te zeggen valt.

Gebruik Haardrogers voor Kleurpotloden op Muren

Als je de haardroger gebruikt om de was op de muur op te warmen, is het veel gemakkelijker om het eraf te vegen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de warme krijtwas weg te vegen met een nat washandje en een sopje Het enige nadeel is dat het een beetje warm kan worden.

Vlot in de Douche

Douchegordijnhaken kunnen vaak blijven vastzitten aan de douchegordijnstang. Het is niet zo erg, maar vaak wel vervelend. Er is echter een vrij eenvoudige oplossing: wrijf over de stang met wat bakpapier, dat je waarschijnlijk wel in huis hebt.

Vlot in de Douche

Hierdoor zullen de gordijnhaken veel gemakkelijker over de gordijnstang glijden, wat het probleem voor jou vrij gemakkelijk zal oplossen. Het is snel en gemakkelijk om te doen, en kan met slechts één vel papier worden gedaan. Daarom is het één van onze favoriete hacks.

Sponsjes Verjongen

Wanneer een sponsje hard en taai wordt, zal je het misschien willen weggooien. We nemen het je niet kwalijk, want een spons in zo’n vorm is niet ideaal om schoon te maken. Maar je hoeft ze niet zomaar weg te gooien wanneer ze deze vorm aannemen.

Sponsjes Verjongen

Steek ze gewoon in de vaatwasser voor een wasbeurt. Dit zal je sponsje nieuw leven geven en de harde en muffe toestand grotendeels omkeren, waardoor ze weer perfect een lange tijd gebruikt kunnen worden. Sponsjes zijn niet duur, maar waarom zou je geld verspillen?

Gekende Hack

Deze hack kent bijna iedereen wel: ze zeggen dat als je telefoon nat wordt, je hem ‘s nachts in een zak rijst moet steken. Deze hack is het vermelden waard omdat, hoe gek het ook klinkt, het soms echt werkt. Dat wil niet zeggen dat het gegarandeerd werkt, maar er zijn veel voorbeelden van rijst die met succes in water gevallen telefoons heeft gered.

Gekende Hack

Dus als je telefoon iets dergelijks overkomt, moet je het op zijn minst een keer proberen voordat je hem weggooit of voor reparatie wegbrengt. Telefoons en telefoonreparaties zijn immers erg duur!

Hangende Koelkast Ruimte

Ruimte maken in je koelkast is niet bepaald gemakkelijk. Maar met een paar eenvoudige hacks kun je dat veranderen. Als je rekjes hebt in je koelkast of vriezer, kun je van die kleine clips gebruiken die de meeste mensen hebben om je producten aan die rekjes te hangen en zo meer ruimte te creëren.

Hangende Koelkast Ruimte

Zoals je op deze foto kunt zien, is het heel gemakkelijk te realiseren met maar een paar van die clips, die heel gewoon en overal te verkrijgen zijn. Dit kan ook helpen om bepaalde etenswaren vers te houden, maar het grootste voordeel is toch wel de extra ruimte die je creëert.

Ongedierte Verwijderen

Heb je een pluizenroller? Zo niet, dan is die vrij goedkoop te vinden, en er is iets anders waar je hem voor kunt gebruiken dan pluisjes. Je kunt het gebruiken om insecten en gemene beestjes zoals schorpioenen te verwijderen. Denk er eens over na: je kunt het ongedierte pletten zonder ze aan te raken en het kleverige deel zal ze vast houden.
WE DO NOT HAVE THIS ANIMALS

Ongedierte Verwijderen

Daarna kun je dat deel gewoon afscheuren en weggooien hoe je maar wilt. Het is een goede manier om je te ontdoen van dingen waar je liever niet te dichtbij komt. En we kunnen ons voorstellen dat een heleboel mensen tot die categorie behoren.

De Vorm van het Make-up Borsteltje Behouden

Als je make-up borsteltjes hebt, is de kans groot dat je ook haarelastiekjes hebt. En als je haarelastiekjes hebt, kun je gebruik maken van deze hack. Draai je haarelastiekjes rond een handdoekstang, en je kunt je natte make-up borsteltjes eraan vastmaken om ze aan de lucht te laten drogen.

De Vorm van het Make-up Borsteltje Behouden

Door ze aan de lucht te laten drogen, vermijd je het gebruik van een doekje, en nog belangrijker, vermijd je dat jouw favoriete borsteltjes gaan vervormen. En als je om wat voor reden dan ook geen haarrekjes hebt, ze zijn super goedkoop te verkrijgen, dus dit blijft één van die geweldige handige hacks.

Boodschappentasjes Opbergen

Mensen hebben de neiging om met een groot aantal plastic zakken thuis te komen wanneer ze boodschappen zijn gaan doen. Maar je hoeft ze eigenlijk niet weg te gooien of ergens in een hoekje te proppen. Er zijn andere alternatieven: je kunt ze namelijk allemaal in een tissuedoosje bewaren!

Boodschappentasjes Opbergen

Op die manier kun je de zakken bewaren voor later gebruik, maar het is ook handig omdat ze op deze manier niet veel ruimte innemen. Het is een geweldige manier om iets te hergebruiken dat je anders misschien zou hebben weggegooid, en dat is altijd een leuke manier om hacks toe te passen.

De Kaas Snijden

Esthetisch gesproken, is het erg moeilijk om kaas en cake elke keer weer perfect te snijden. Dat is niet zo erg als je het alleen opeet, maar als je het aan andere mensen gaat serveren… dan wil je het misschien wel een keer echt goed doen.

De Kaas Snijden

In dat geval gebruik je gewoon flosdraad. Wikkel wat flosdraad rond het voedsel dat je wilt snijden, plaats de draad op de plaats waar je precies wilt snijden, en trek dan beide uiteinden van elkaar weg. De flosdraad zal door het voedsel snijden omdat het zich vernauwt, waardoor je een zeer mooie snijbeweging krijgt.

Opslag met Colsonbandjes

Als je veel bezems en dweilen hebt en ze vallen steeds om, dan zijn een paar haken en een paar colsonbandjes een perfecte oplossing. Doe de colsonbanjes door het gat in de steel, en je kunt ze overal aan ophangen.

Zip Opslag met Colsonbandjes

Sommige mensen hebben misschien niet altijd colsonbandjes in huis, maar je kan ze vrij eenvoudig kopen als dat nodig is, en als dat eenmaal gedaan is, kun je gemakkelijk gebruik maken van deze hack en vele andere hacks die erop lijken. Experimenteer met consonbandjes, want ze zijn nuttig!

De Spijkers Opbergen

Als je iemand bent die in een werkplaats werkt en veel schroeven, bouten of wat dan ook heeft, kan het moeilijk zijn om al die kleine onderdelen georganiseerd te houden. Maar als je ook iemand bent die veel kauwgom eet, heb je misschien een makkelijke oplossing binnen handbereik.

De Spijkers Opbergen

Die grote kauwgomdoosjes die je in de winkel hebt gezien, zijn eigenlijk best handig voor het opbergen van kleine voorwerpen. Dus in plaats van ze weg te gooien, kun je ze beter gebruiken om kleine voorwerpen in huis in op te slaan.

Gebruik Toiletrolletjes voor Kabels

Het gedoe met kabels die in de knoop raken is iets waar we allemaal bekend mee zijn. Maar er zijn enkele hacks die je kunt toepassen met voorwerpen die je in huis hebt: in dit geval toiletrolletjes. Je kunt ze gebruiken om kabels vrij gemakkelijk op te bergen.

Gebruik Toiletrolletjes voor Kabels

Onthoud dat dingen die er als afval uitzien, niet echt afval hoeven te zijn als je maar weet wat je ermee moet doen. Hacks worden gecreëerd door creatief om te gaan met gewone voorwerpen en gereedschappen die voor iets heel anders bedoeld waren. Denk daar maar eens over na.

Maak Je Eigen Poetsdoeken

Als je oude T-shirts hebt die je niet meer draagt, kun je ze weggooien, maar je kunt ze ook in stukken knippen en er handige poetsdoekjes van maken die wasbaar en herbruikbaar zijn. Ze kunnen zelfs esthetisch cool zijn, afhankelijk van het soort shirts dat je verknipt.

Maak Je Eigen Poetsdoeken

Dergelijke hacks zijn heel eenvoudig, maar kunnen echt leuk en nuttig zijn als je ze ook echt toepast. De eenvoudigste hacks zijn tenslotte de beste, omdat iedereen ze kan uitproberen om te kijken of het de moeite waard is. Het is op zijn minst een leuk project.

Het Eindje Terugvinden

Heb je ooit problemen gehad om het eindje van je plakband op de rol te vinden? Je draait het tientallen keren om, op zoek naar de plek waar de plakband begint? Nou, gebruik gewoon een paperclip en je hoeft je daar geen zorgen meer over te maken. De volgende keer dat je klaar bent met je plakband, plaats je een paperclip op het uiteinde.

Het Eindje Terugvinden

Op deze manier zit de plakband niet overal gelijk op de rol en kun je het eindje van de plakband gemakkelijk terugvinden als je hem weer wilt gebruiken. Het is maar een kleinigheid, maar het scheelt een hoop frustratie wanneer je de plakband nodig hebt.

Sleutels met Kleurcode

Als je veel sleutels hebt, weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het is om ze allemaal te doorzoeken in de hoop de sleutel te vinden die je zoekt, dat kan zowel bij je auto als bij je brievenbus zijn. Maar het hoeft niet zo’n gedoe te zijn! Gebruik verf, nagellak of zelfs gewoon gekleurde plakband om je sleutels een kleurcode te geven.

Sleutels met Kleurcode

Het bijhouden van een kleurcode is veel gemakkelijker dan het bijhouden van individuele sleutels die er allemaal hetzelfde uitzien met uitzondering van enkele individuele markeringen of nummers. En het mooiste is dat je jouw sleutels op meerdere manieren van een kleurcode kunt voorzien.

Gebruik Koffiedik voor Verstoppingen

Als je een verstopte afvoer hebt, of dat nu een badkuip of een gootsteen is, zijn er veel oplossingen die kunnen helpen. Bij deze maken we gebruik van koffiedik. Meng gewoon wat koffiedik met afwasmiddel en giet het in de afvoer. Giet daarna wat kokend water in de afvoer, en dit zal de meeste verstoppingen verhelpen.

Gebruik Koffiedik voor Verstoppingen

Natuurlijk betekent dit dat je wat koffiedik moet opofferen voor deze reiniging, maar koffiedik is niet zo duur, dus is het eigenlijk wel een probleem? Het is in ieder geval veel beter dan met een verstopte afvoer te blijven zitten.

Ruim Je Bureau Op

Bureaukabels raken vaak in de knoop en zijn rommelig! En dat kan voor een hoop problemen zorgen als je op zoek bent naar de kabel die je nodig hebt. Gelukkig kunnen papierklemmen hier van pas komen.

Ruim Je Bureau Op

Zoals je op de foto kunt zien, hoef je er alleen maar een paar op een rij aan de rand van je bureau te bevestigen; één klem voor één kabel. De klemmen houden je kabels stevig vast en houden ze georganiseerd. Hoe handig!

Bescherm Je Kabels

Kabels zijn erg nuttig, maar ze kunnen soms ook hoofdpijn veroorzaken! Ze hebben de neiging om na een paar jaar regelmatig gebruik af te breken of te verslijten. We hebben allemaal wel een paar kapotte en versleten kabels, die we nog proberen te gebruiken want oplaadkabels voor laptops en smartphones zijn niet goedkoop.

Bescherm Je Kabels

Daar is een makkelijke oplossing voor. Gebruik de veer van een oude pen als kabelbeschermer. Zoals op deze foto, kan je de veer gebruiken om te voorkomen dat de kabel van je lader ombuigt en uiteindelijk breekt.

Elektronica Stofzuigen

Stofzuigers zijn zeer efficiënt. Heb je jezelf ooit afgevraagd of je er je elektronica mee zou kunnen schoonmaken zoals je jouw kamer ermee schoonmaakt? Schoonmaakspray is natuurlijk nuttig om het scherm of bredere oppervlakken schoon te maken, maar het kan geen opgehoopt stof uit oplaadpoorten, telefoonmicrofoons of computertoetsenborden verwijderen.

Elektronica Stofzuigen

Gebruik hiervoor een coole hack. Je hebt alleen je stofzuiger nodig en een dop van een knijpfles ketchup. Bevestig de dop aan de stofzuiger, zoals je kan zien op deze foto. De stofzuiger zuigt al het vuil en stof uit de kleine hoekjes van je apparaten.

Opladen

Je telefoon opladen kan een gedoe zijn als het stopcontact te hoog zit en de kabel te kort is — want tenzij je een oppervlak hebt om deze op te leggen, blijft je telefoon daar gewoon hangen. Dit kan op zijn beurt de kabel of de stekker zelf beschadigen.

Opladen

In plaats van je toevlucht te nemen tot deze optie, pak je een lege plastic fles en een schaar. Knip de fles in de vorm van een zak, die je vervolgens kunt gebruiken om je telefoon in op te bergen terwijl hij oplaadt. Niet zo’n slecht idee, hè?

Onder De Douche

Hoe fijn het ook is om een spons of loofah-spons te gebruiken in de douche, het valt niet te ontkennen dat deze producten in de douche blijven liggen en onvermijdelijk een broedplaats voor bacteriën worden – behalve als je ze ophangt.

Onder De Douche

Er zijn tal van manieren om dat te doen, maar één van de gemakkelijkste is om een extra douchestang in je douche te installeren. Aan deze stang kan je elk gewenst product ophangen met behulp van de ringen met clips die normaal voor een gewoon douchegordijn worden gebruikt.

Lange Draden Bijhouden

Het is essentieel om je hoofdtelefoon netjes en georganiseerd te houden, vooral wanneer je onderweg bent. Hoofdtelefoons kunnen snel verslijten en de lange draad maakt het bijna onmogelijk om ze uit de knoop te houden wanneer je ze niet gebruikt.

Lange Draden Bijhouden

Gebruik deze dagelijkse life hack als een gemakkelijke oplossing. Rol gewoon de draad van je hoofdtelefoon op en houd het bij elkaar met een haarspeldje. Wees voorzichtig en knip er de draad niet mee door.

Houd Je Tuin Groen

SAME HACK AS BEFORE

Iedereen die wel eens aan tuinieren of tuinarchitectuur heeft gedaan, weet dat sproeiers en andere leuke gadgets niet altijd goedkoop zijn. Dus, wat kan je doen als je jouw bloemen en planten wilt verzorgen, maar het je niet kunt veroorloven om je bankrekening hiervoor te plunderen?

Houd Je Tuin Groen

Pak een grote plastic fles uit je recyclingbak. Deze fles kan gemakkelijk worden omgebouwd tot een volledig functionele sproeier, door er wat gaten in te maken en hem aan je tuinslang te plakken.

Veiligheid Eerst!

Het valt niet te ontkennen dat huiseigenaar zijn een flinke lijst verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Hoe leuk het ook is om iets van jezelf te hebben, er is steeds veel onderhoud te doen rond het huis. Tijdens de herfst, bijvoorbeeld, vallen de felgekleurde bladeren langzaam van de bomen en struiken.

Veiligheid Eerst!

Veel mensen gebruiken dan een bladblazer om de rommel op te ruimen, maar wat gebeurt er als deze bladeren ook in je dakgoot terecht zijn gekomen? Heel eenvoudig – bevestig een PVC buis aan je bladblazer om de dakgoot schoon te maken terwijl je met je voeten stevig op de grond blijft staan.

Anti-Slip Kledinghangers

Er is weinig dat vervelender is dan een kledingstuk ophangen dat vervolgens van de kledinghanger af glijdt – en dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen. We begrijpen dat dit heel vervelend is. Maar wat moet je doen als je een heleboel van die plastic kledinghangers hebt die je niet gewoon in de vuilnisbak wilt gooien?

Anti-Slip Kledinghangers

Je zou er anti-slip kledinghangers van kunnen maken. Hoe je dat moet doen? Neem gewoon een paar pijpenragers en wikkel ze rond beide kanten van de kledinghanger. De pijpenragers zorgen voor een anti-slip op deze gladde kledinghangers!

Alles Is Een IJslolly

Wie houdt er niet van een ijslolly op een warme zomerdag! Toch is het niet zo leuk wanneer je alles snel moet opeten voordat de ijslolly begint te smelten en druppen. Maar vanaf nu hoef je je geen zorgen meer te maken!

Alles Is Een IJslolly

Neem een cupcake-papiertje en prik het ijslollystokje erdoor. Zo kun je rustig je tijd nemen met deze ijskoude traktatie, zonder je zorgen te maken dat je smerig wordt. Het papiertje vangt alle druppels op. Je kinderen zullen ook van dit idee houden!

Nieuw & Verbeterd

Is ijskoffie jouw favoriete zomerdrankje? En ben je dol op de intense koffiesmaak? Dan vind je het waarschijnlijk niet zo leuk om te veel ijsblokjes toe te voegen, want de koffie kan behoorlijk verwateren wanneer deze ijsblokjes beginnen te smelten.

Nieuw & Verbeterd

Waarom maak je dan geen bevroren koffieblokjes? Zet gewoon een pot koffie, laat hem afkoelen en schenk in! Zet de schaal vervolgens in de vriezer totdat de blokjes helemaal bevroren zijn.

Plastic Verpakkingen Opnieuw Sluiten

Het is een echte ramp wanneer we droog voedsel willen bewaren, maar er geen bakjes meer zijn. Halflege grote plastic verpakkingen zorgen voor een grote puinhoop. En je weet, het luchtdicht houden van deze producten is je eerste prioriteit. Dus, wat moet je dan doen?

Plastic Verpakkingen Opnieuw Sluiten

Hou het hoofd koel en gebruik deze eenvoudige life hack. Knip gewoon de bovenkant van een lege plastic fles af en gebruik deze als een onmiddellijke luchtdichte afsluiting. Volg de stappen op deze foto, en je probleem is zo opgelost!

Hoe Je Moet Pellen

Deze echt handige geweldige hack bespaart je een hoop tijd bij het schoonmaken. Een hardgekookt ei goed pellen, is vaak een hele klus, vooral wanneer je haast hebt. Maak je geen zorgen! Neem gewoon een kom en wat ijsblokjes, terwijl je ei aan het koken is.

Hoe Je Moet Pellen

Giet water in een kom en doe de ijsblokjes erin. Als de eieren gekookt zijn, leg je ze ongeveer vijf minuten in het ijsbad. Haal ze eruit en breek ze voorzichtig, zodat er een kleine opening ontstaat. Begin vanaf dat punt te pellen, en de hele schaal komt er in een mum van tijd af!

Plakkerige Cupcakes Voorkomen

Cupcakes zijn heerlijk, en ze bakken is een werk van liefde! Maar het is niet leuk als je kinderen door het huis rennen met hun handen en gezicht vol plakkerige cupcakes. Bederf hun plezier niet! Denk gewoon aan deze coole hack als je de volgende keer cupcakes gaat bakken.

Plakkerige Cupcakes Voorkomen

Vergeet je bakvorm en neem in plaats daarvan ijshoorntjes met een platte onderkant. Bak je cakejes in de hoorntjes, volgens de stappen van de collage. Je kunt de hoorntjes ook in de vormpjes van de cupcakes zetten. Het eindresultaat zal leuker zijn, zonder gedoe, en perfect voor elk feestje!

Een BBQ-Feest Zonder Gedoe

Maakt je jezelf wel eens zorgen wanneer je een groot BBQ-feest gaat geven? Het spreekt voor zich dat BBQ gepaard moet gaan met een aantal lekkere extraatjes. Dat betekent dan weer extra afwas. Maar, laat deze tegenslag je feest niet beïnvloeden.

Een BBQ-Feest Zonder Gedoe

Maak het jezelf wat gemakkelijker en gebruik een muffinblik. Doe al die lekkere extraatjes in de bakjes en zet ze in het midden van de tafel zodat iedereen ervan kan genieten! Zo simpel kan het zijn!

DIY-Houder

Hoewel veel winkels over de hele wereld langzaam de overstap maken van plastic naar papieren zakken, zijn er toch nog heel wat winkels die nog op de oude manier werken. Je verzamelt dus meer plastic zakken dan je onmiddellijk kan gebruiken! Maar, hoe bewaar je ze allemaal?

DIY-Houder

Om deze zakken gemakkelijk op te bergen, maak je een houder van een frisdrankfles van 2 liter die je normaal zou weggooien. Snijd de boven- en onderkant eraf met een scheermesje. Snijd de scherpe randen weg voordat je de houder aan een kastdeur of kastwand vastschroeft.

Een Stoffige Bezem Schoonmaken

De meeste mensen vegen het huis elke dag of om de dag. Maar elke keer als ze dat doen, verzamelen zich plukken stof en haar aan de uiteinden van de bezemharen – en dat kan heel moeilijk zijn om schoon te maken!

Een Stoffige Bezem Schoonmaken

Om dit probleem te verhelpen, lijm je een kam met brede tanden boven op het stofblik (zoals op de foto). Telkens wanneer je vuil in het blik veegt, haal je de haren door de kam om de rest van het vuil te verwijderen.

Pannenkoeken Zonder Geknoei

Pannenkoeken zijn lekker, maar ze kunnen ook voor een smerige keuken zorgen! Je morst vaak overal met het beslag en je weet dat je dit achteraf zal moeten opruimen! In plaats van dit als je lot te accepteren, telkens wanneer je pannenkoeken voor de kinderen maakt, kun je misschien overwegen deze eenvoudige oplossing te gebruiken om al dat geknoei te voorkomen.

Pannenkoeken Zonder Geknoei

Giet het pannenkoekenbeslag in een schone plastic ketchupfles die je normaal zou weggooien. Knijp vervolgens de gewenste hoeveelheid rechtstreeks in de pan. Pannenkoeken bakken was nog nooit zo eenvoudig!

Vermijd de Korrels

Je geniet van je popcorn terwijl je naar een nieuwe serie op Netflix kijkt, en opeens bijt je op een popcornkorrel! Auw! Het is geen leuke ervaring, toch?

Vermijd de Korrels

Dus, hier is je oplossing. Na het poffen van de popcorn in de magnetron, doe je de zak maar een klein beetje open. Draai dan de zak om en schud ermee boven een kom. Door de kleine opening zullen alleen de niet-gepopte korrels eruit vallen.

Wat Koken We?

Wil je een chic diner koken? Dan nog wil je natuurlijk niet met een kookboek in de ene hand door de keuken rennen terwijl je met de andere hand afmeet, instelt en roert! En als je het boek op het aanrecht laat liggen, zullen de pagina’s waarschijnlijk vuil worden.

Wat Koken We?

Dit is wat je kunt doen. Pak een ongebruikte kledinghanger uit je kast – die met een clip aan elke kant. Gebruik de clips om het kookboek op zijn plaats te houden. Makkelijk ideetje!

Draai Ze Om

Beginnen je teenslippers door te scheuren? Dan moet je ze waarschijnlijk weggooien en een nieuw paar gaan kopen. Of je zou kunnen proberen om hun leven tenminste voor een tijdje te verlengen. Dat is het milieuvriendelijkste wat je kunt doen.

Draai Ze Om

Het is een heel eenvoudig proces. Draai de teenslipper om en plaats een broodclipje rond het gaatje aan de onderkant. De clip zal de band stevig op zijn plaats houden – en het zal je dag redden!

Douche Power

Deze is gebaseerd op pure en eenvoudige wetenschap! En toch maken we veel ophef tijdens het schoonmaken van onze badkamer, vooral als het gaat om de lang verwaarloosde vuile douchekop. Bespaar tijd met deze coole hack.

Douche Power

Doe wat azijn in een plastic zak en bind die voorzichtig rond de douchekop. Laat het zo een nachtje hangen. Het zal gemakkelijk alle achtergebleven aanslag verwijderen. De volgende ochtend heb je jouw stralend schone douchekop terug – zonder al te veel werk!

Boodschappen Doen

Supermarktkarretjes zijn geweldig wanneer je veel boodschappen nodig hebt. Helaas kun je ze niet meenemen tot aan je appartement. En als er geen lift is, dan moet je 50 kilo boodschappen vijf verdiepingen de trap op dragen.

Boodschappen Doen

Als je dat niet meer kunt verdragen, is dit wat je kunt doen. Haak gewoon alle tassen aan een grote karabijnhaak (metalen lus). Dit zal je een sterkere grip geven!

Druppelvrije Ice Pack

Het is heel normaal dat een ice pack over de vloer druppelt van zodra het begint te smelten. Maar je kan waarschijnlijk het water op de vloer niet opruimen – aangezien je daar met een ice pack zit.

Druppelvrije Ice Pack

Vermijd deze rommel met een eenvoudige hack. Doe een natte spons in een afsluitbare zak en bewaar die in de vriezer. Een bevroren, gevulde spons in een zakje is een efficiënte ice pack die geen druppels achterlaat wanneer hij smelt.

Baby-Proof Bed

Word je vaak in paniek wakker uit je slaap, bang dat de baby uit bed is gevallen? Nou, niet getreurd. Er is een eenvoudige truc om te voorkomen dat je baby uit bed valt.

Baby-Proof Bed

Leg een zwembadspaghetti aan elke kant van het bed onder het hoeslaken. Het zal je baby en jou rust geven! Zo ben je verzekerd van een goede nachtrust voor zowel jou als je baby!

Bekrast Meubilair Herstellen

Als je houten meubels hebt, moet je er rekening mee houden dat er af en toe een beschadiging of een krasje in komt. Helaas ziet bekrast hout er niet mooi uit in huis. Daarom is het tijd om het heft in eigen handen te nemen!

Bekrast Meubilair Herstellen

Letterlijk! Neem een stuk of twee walnoten of pecannoten. Wrijf met de noot over de beschadigde delen van je houten meubels. Het zal alle beschadigingen en krassen in een mum van tijd bedekken! Wie zegt dat wetenschap niet magisch is?

Wazige Koplampen Schoonmaken

Stof en vuil laten vaak hun sporen na op je auto, en je hebt niet altijd de kans om je auto weg te brengen voor een professionele poetsbeurt. Je kunt alvast één of twee kleine problemen zelf oplossen en op deze manier wat tijd en geld besparen.

Wazige Koplampen Schoonmaken

Als de koplampen van je auto wazig worden, negeer dat dan niet. Doe wat tandpasta op een borstel en wrijf daarmee over de koplampen van je auto. Laat het een paar minuten inwerken voordat je de lampen schoonveegt met een droge doek. We beloven je dat je het verschil zult zien.

Levensduur van Batterij Testen

De volgende hack is echt handig! Als je afstandsbediening niet goed werkt, is het mogelijk dat deze stuk is. Of misschien zijn de batterijen leeg. Maar, hoe weet je dat zeker?

Levensduur van Batterij Testen

Laat de batterijen op een tafel of een ander plat oppervlak vallen, van ongeveer zes centimeter hoogte. Als ze één keer stuiteren en meteen omvallen, zijn ze nog in orde. Maar als ze meer dan één keer stuiteren, is het bijna tijd om ze te vervangen.

Een Overhemd Goed Strijken

Je moet altijd extra voorzichtig zijn bij het strijken van een overhemd of iets soortgelijks, bijvoorbeeld een jurk met knopjes. De knopjes maken het moeilijker om het strijkijzer te bewegen, en ze hebben de neiging om te breken als er niet voorzichtig mee wordt omgegaan.

Een Overhemd Goed Strijken

Maak strijken gemakkelijker met deze eenvoudige hack. Draai het overhemd binnenstebuiten, en je kunt gemakkelijk over de knoop heen strijken. De kreukels aan de buitenkant worden ook perfect gladgestreken. Het is tijd om voor je trouwe knopjes te zorgen!

Jouw Cash Geld Bewaren

Dit is een geweldig truckje – perfect voor op vakantie of tijdens een avondje uit. Eén van de belangrijkste dingen waar we ons zorgen over moeten maken tijdens deze wilde nachten is ons geld. Maar als je niet in de stemming bent om een handtas of portefeuille mee te nemen, hoe wil je dan je geld veilig bewaren?

Jouw Cash Geld Bewaren

Neem gewoon een oude leeggemaakte lippenbalsem. Maak het goed schoon. Rol een paar biljetten op en stop het geld in de lege lippenbalsem. Makkelijk, voor onderweg, en handig in noodgevallen.

Gebruik Mondwater om Toiletten Schoon Te Maken

Verspil geen tijd en geld met het kopen van een toiletreiniger als je er geen nodig hebt. En geloof ons, je hebt er geen nodig. Je kunt mondwater gebruiken om de klus te klaren. Giet wat mondwater in de toiletpot, laat het ongeveer 30 minuten inwerken voordat je begint te schrobben.

Een vrouw maakt een badkamertoilet schoon met een toiletborstel.
Different from the titel

Bijna al het vuil in de toiletpot komt er na deze behandeling heel gemakkelijk af. En zoals je weet is mondwater een stuk goedkoper dan speciale toiletreinigingsmiddelen, dus je bespaart een hoop geld met dit soort hacks, en dat zijn dan ook de beste hacks.

Houd de Tandenborstel Schoon

Je wilt je tandenborstel niet direct op het aanrecht leggen, want dat is niet echt hygiënisch. Maar er zijn een paar eenvoudige hacks om dit op te lossen. Met een wasknijper kun je het borstelgedeelte van de tandenborstel van het oppervlak weghouden, zelfs als je hem nergens anders neer kunt neerleggen.

Houd de Tandenborstel Schoon

Wasknijpers kunnen eigenlijk op vele verschillende manieren gebruikt worden in het dagelijks leven los van hun normale ontwerpdoel. Je moet gewoon op zoek gaan naar creatieve manieren om ze te gebruiken. Natuurlijk, het internet kan je daar bij helpen.

Strakke Hoeslakens

Als je hoeslakens voortdurend van je matras loskomen, ligt de oplossing misschien wel in jouw kast. Als ja daar een paar elastische bretels hebt liggen, kun je die gebruiken om de losse zijkanten van het hoeslaken onder je matras vast te maken.

Tight Strakke Hoeslakens

Door dit te doen, zorg je ervoor dat het hoeslaken ook daadwerkelijk passend blijft, tenzij er iets met de bretels zelf is gebeurd. Hoe dan ook, dit is een goedkopere manier om dit te doen dan te investeren in die echte elastische verbindingsstukken die je hiervoor kunt kopen.

Voorkomen dat Afval Lekt

Niemand vindt het prettig om op vuilnisdag een vloeibaar goedje uit het afval over zich heen te krijgen. Er is een manier om dit te voorkomen en je hebt alleen wat papier nodig. Papieren doekjes, kranten, alles is goed. Leg dat papier op de bodem van een nieuwe zak voordat je er iets anders in doet.

Voorkomen dat Afval Lekt

Als je dit doet, zal elke vloeistof die in de vuilniszak terechtkomt, worden opgevangen door de absorberende laag die je hebt gemaakt, en zullen er geen smerige druppels op jou terechtkomen wanneer je het vuilnis buiten zet op een onbekend moment in de toekomst. Dat is zeker wat papier waard.

Bescherm Je Muren

Woont je samen met iemand die deuren niet op een normale manier kan openen? Raakt de deurknop voortdurend de muur? Een tennisbal kan een oplossing zijn, want je hoeft alleen maar een gleuf in de bal te knippen en die over de problematische knop te plaatsen, zodat er een kussen ontstaat.

Bescherm Je Muren

Dit werkt niet voor bepaalde vormen van deurknoppen, tenzij je echt handig met een mes wilt worden. Maar dit is nog steeds een waardevolle hack om in gedachten te houden. Het vermijden van grote gaten in je muur is tenslotte altijd handig.