Dit zijn meer dan 30 keer dat werknemers in de detailhandel een stapje extra deden

Dit artikel verscheen in Cleverclassic en werd hier met toestemming gepubliceerd.

Gezonde winkelmedewerkers

Winkelmedewerkers doen veel om onze favoriete winkels draaiende te houden. Hun werk is op z’n minst niet altijd gemakkelijk. Er zijn echter winkelmedewerkers die hun uiterste best doen om zo’n goede en gezonde ervaring te bieden dat klanten de caissière die ze die dag hadden nooit zullen vergeten.

Klinkt als lesgeven voor mij

Als je gaat winkelen, kan een beetje korting nooit kwaad. Maar je maakt niet altijd deel uit van de demografische doelgroep voor de uitverkoop van die dag. Maar wat gaan ze doen – ze laten bewijzen dat ze een leraar zijn?

Klinkt als lesgeven voor mij

Technisch gezien heeft deze persoon de caissière iets geleerd, wat onder de functieomschrijving van een leraar valt. Dit moet een lichtpuntje in de middag zijn geweest voor deze shopper!

Oeps, een typfout

Als je in een kassa werkt, moet je de kortingsbonnen van mensen correct invoeren. Maar niemand is perfect en soms gebeuren er ongelukjes.

Oeps, een typfout

Wij denken dat dit gelukkige toeval de dagen van sommige mensen echt goed heeft gemaakt toen deze persoon bij Hobby Lobby werkte. Jenny deed gewoon iets terug toen klanten lief voor haar waren. Het moet een verademing zijn geweest – gezien alles waar winkelpersoneel vaak mee te maken heeft.

Hen uit de brand helpen

Je ziet nogal een gevarieerd publiek als je ergens werkt zoals een winkelcentrum. Immers, met zoveel winkels en mensen die er rondlopen, kan iedereen binnenlopen.

Hen uit de brand helpen

Toen deze senioren binnenkwamen, merkte de OP hier op dat de romans telkens met wisselgeld werden gekocht. Toen Jane zag hoe de vrouwen het geld bij elkaar schraapten, zorgde ze ervoor dat er genoeg kortingen voor hen waren.

Liefde is moeilijk

Als je ooit aan het daten bent geweest, weet je dat de kans waarschijnlijk groter is dat een afspraakje slecht afloopt dan dat je je soulmate ontmoet.

Liefde is moeilijk

Er zijn maar weinig dingen die zo’n pijn doen als je klaarmaken voor een afspraakje en je vervolgens laten wachten op de plek waar je afgesproken had. Het minste wat Benjamin dacht te kunnen doen was een gratis warme chocolademelk voor dit gebroken hart.

Ik zal deze bedekken

Als je als kind ziet dat je ouders overstuur zijn, wil je doen wat je kunt om te helpen. Vanuit het perspectief van een kind is het makkelijk om te zien hoe pizza het antwoord is.

Ik zal deze bedekken

Eigenlijk zijn de meeste volwassenen het wel met hem eens! Helaas had deze kleine jongen niet genoeg geld om de pizza te betalen. Deze winkelmedewerker wilde hem dat niet weigeren. Ze gaven hem “korting” en betaalden de pizza’s gewoon zelf.

Doen wat je kunt

Dankzij een bepaald beleid op de voormalige werkplek van de OP konden ze de dag van een klant net iets makkelijker maken. Dit bedrijf gaf hun werknemers een beetje speelruimte per klant om te helpen als ze zagen dat het nodig was.

Doen wat je kunt

Het was een beleid waar deze persoon maar al te graag misbruik van maakte. Toen de OP een moeder in tranen zag vanwege haar boodschappenrekening, konden ze haar niet zomaar haar eten terug laten zetten. Bovendien, wie zou er moeten schrapen en worstelen om zijn gezin te voeden? Deze caissière deed wat ze kon om te helpen.

Een les in verkoop

Er zijn van die momenten dat je iets uit de uitverkoop pakt, enthousiast over zo’n deal. Helaas kom je bij de kassa tot de ontdekking dat het daar per ongeluk is neergezet of door een andere klant is verplaatst.

Een les in verkoop

Toen deze persoon bij de kassa kwam, ontdekte hij tot zijn teleurstelling dat het product duurder was en besloot het daarom niet te kopen. Deze verkoopster was een uitstekende verkoopster en besloot dat onderhandelen over een verkoop beter was dan helemaal geen verkoop.

Je veilig houden

Sommige omstandigheden zijn bijna onvoorstelbaar als je ze nog niet hebt meegemaakt. In je auto wonen is geen sinecure. Zelfs een parkeerplaats vinden om te slapen kan een heel gedoe zijn.

Je veilig houden

Deze persoon had meer dan één aanvaring met de autoriteiten, alleen omdat hij op de verkeerde plek parkeerde. Een restaurantmanager zag wat er gebeurde en greep in om ervoor te zorgen dat deze persoon tenminste een plek had om zijn auto neer te zetten.

Laat me eens kijken naar onze kortingen

Een bril is iets waar veel mensen niet zonder kunnen. Als je niet goed kunt zien, worden alledaagse taken zoals autorijden of zelfs rondlopen moeilijker.

Laat me eens kijken naar onze kortingen

Deze persoon vindt het niet eerlijk voor klanten – vooral vriendelijke klanten – om iets te moeten kiezen op basis van kosten in plaats van kwaliteit. Dus passen ze kortingscodes toe waar ze maar kunnen.

Een gedenkwaardige keuze

Als kind begrijp je niet altijd wanneer een volwassene ingegrepen heeft om iets toegankelijker voor je te maken. Er zijn maar weinig volwassenen die een huilend gezichtje kunnen verdragen, zelfs als ze klant zijn in plaats van familie.

Een gedenkwaardige keuze

Eén caissière wilde deze familie geen korting geven op de prijs, maar toen de OP het aan de volgende persoon vroeg, zei die caissière dat het in de uitverkoop was! Pas meer dan tien jaar later realiseerden ze zich dat de caissière hen een korting op de prijs gaf.

Mama kerstcadeaus geven

Wanneer een feestdag als Kerstmis voor de deur staat, kijk je misschien net zo uit naar het geven van cadeaus als naar het openen van de cadeaus die voor jou bestemd zijn.

Mama kerstcadeaus geven

Het enige wat deze persoon wilde doen, was iets leuks voor hun moeder kopen voor Kerstmis. Het enige probleem was dat het perfecte cadeau niet het perfecte prijskaartje had. Totdat de winkelbediende tussenbeide kwam. Meer dan 50 jaar later herinnerden ze zich hem nog.

Oh nee, ik ben het vergeten!

Coupons zijn een geweldige manier om aanbiedingen te krijgen. Toch besteden niet veel van ons onze vrije tijd aan het uitknippen ervan. En zelfs als je dat wel doet, moet je niet vergeten om ze mee te nemen, toch?

Oh nee, ik ben het vergeten!

Blijkbaar was er een erecode bij deze Target die klanten toestond om bonnen te noemen die ze vergeten waren. Als ze geluk hadden, had de caissière die nog liggen. Deze caissière zag dat deze klant het kon gebruiken en gaf hem een duwtje in de goede richting.

Een speciaal drankje

Het is moeilijk om “nee” te zeggen tegen kinderen als ze binnenkomen om een transactie te doen, nietwaar? Wie heeft het hart om deze kleine jongen te vertellen dat hij geen cakepop krijgt omdat hij nog geen geld begrijpt?

Een speciaal drankje

Deze caissière zeker niet! Tijdens een dienst bij Starbucks konden ze deze jongen niet weigeren. Hij was hier niet alleen voor een snack, maar hij probeerde ook iets te krijgen om zichzelf op te vrolijken na een ruzie thuis. Deze barista wilde hem laten weten dat hij altijd welkom was voor taart en een drankje als hij down was.

Het er toch uitgooien

Als een winkel een dag dicht gaat, zijn er dingen die ze niet zomaar kunnen opslaan om de volgende dag te verkopen, of in ieder geval niet doen.

Het er toch uitgooien

Deze delicatessenverkoper wist dat er aan het einde van elke dag veel voedsel werd weggegooid. Ze wisten ook dat het naar een beter doel kon gaan dan de vuilnisbak te vullen. Dus verspreidden ze dit zo veel mogelijk onder mensen in nood.

Een stille vriendelijkheid

Sommige daden van vriendelijkheid zijn stiller dan andere. Ze kunnen de dag van mensen op kleine manieren opvrolijken in plaats van een duidelijke verbetering teweeg te brengen.

Een stille vriendelijkheid

Toen hij hoorde hoeveel uienringen hij de klanten eigenlijk moest geven, besloot deze medewerker dat dat niet ging gebeuren. In plaats daarvan gaf hij iedereen zoveel mogelijk uienringen in hun bestelling.

“Op het huis”

Er zijn mensen die dingen meemaken die ze niet zouden moeten meemaken. Niemand zou het laatste wat hij heeft bij elkaar moeten schrapen om een snack te kopen.

“Op het huis”

Als Lexy hier mensen ziet die het moeilijk hebben en vragen om het goedkoopste wat ze in de bakkerij hebben, zorgt ze ervoor dat die klant 100% korting krijgt op hun aankoop. Ook al komt het uit haar eigen zak, deze caissière is niet van plan om iemand in die positie kosten in rekening te brengen.

Voor de geiten

Als je voor vee zorgt, zijn er momenten dat je iets ongewoons nodig hebt. Af en toe heeft zelfs de diervoederwinkel iets niet voor je. Eén ding dat de plaatselijke veevoederwinkel niet had, waren spuiten, maar deze persoon had ze dringend nodig.

Voor de geiten

Tegen de tijd dat Lynne bij de apotheek aankwam, had ze bijna geen hoop meer. Hoewel dat niet per se de bedoeling was, was deze apotheker niet van plan om die geiten zonder te laten.

Iets Zoets

Deze persoon schetst een behoorlijk verontrustend beeld vanaf deze positie. Een verdrietig kind met een brownie in de hand die ze zich niet kunnen veroorloven is niet iets waar je zomaar aan voorbij kunt lopen, toch?

Iets Zoets

De lerares kon absoluut niet toekijken hoe haar leerling zo moest lijden. Hoewel de OP die dag misschien geen geld had voor de gebakverkoop, zorgde een vriendelijke leerkracht ervoor dat hij toch een zoete traktatie kreeg. Het liet een blijvende herinnering achter bij deze leerling, zelfs jaren later.

Coupons stapelen

Sommige coupons leveren eindeloze aanbiedingen op. Andere keren laten winkels je ze niet stapelen omdat ze winst willen maken, nietwaar?

Coupons stapelen

Toch is er altijd de mogelijkheid van een “foutje in het systeem” waarbij een coupon per ongeluk meerdere keren wordt gebruikt voor een enkele bestelling. Deze kassière kon niet anders dan ingrijpen toen ze deze persoon zag worstelen. Het ging tenslotte om noodzakelijke schoolspullen.

Een kleine opkikker

Er zijn momenten waarop een dollar of twee echt belangrijk is. Als je bijvoorbeeld een kind bent dat zijn zakgeld bij elkaar moet schrapen, heb je misschien kleinere marges.

Een kleine opkikker

Voor deze OP maakten die twee pond het verschil. Dus deze caissière deed wat ze kon en paste een paar kortingen toe om ervoor te zorgen dat Lili toch de folders kon krijgen die ze die dag wilde en nodig had, allemaal dankzij deze winkelmedewerkster.

Een belangrijk voorbehoud

Als je in een winkel werkt, betekent dat niet dat je de prijzen bepaalt. De kans is groot dat je weinig tot geen macht hebt over de prijzen.

Een belangrijk voorbehoud

Soms heb je echter de kans om je duim op de weegschaal te leggen en een klant te helpen wanneer dat nodig is. Deze persoon kon het gewoon niet verdragen om klanten zoveel in rekening te brengen en gebruikte de macht die hij had om de prijs een beetje omlaag te brengen.

Een beetje geld besparen

Als je ‘s ochtends donuts gaat halen, pak je er misschien een of twee voor jezelf of trakteer je jezelf op een doos van een dozijn om mee naar huis te nemen.

Een beetje geld besparen

Toen deze persoon stopte voor een paar donuts, verbaasde de reactie van de medewerker hen echt. Het leek alsof hij er alles aan deed om zoveel mogelijk donuts in de doos te stoppen! Het bleek dat hij gewoon wist dat het een betere prijs was.

Misschien een fout, misschien niet

Caissières maken voortdurend fouten. Het zijn tenslotte mensen en perfectie verwachten is iets dat gedoemd is te mislukken.

Misschien een fout, misschien niet

Deze persoon ging er gewoon van uit dat hij dankzij een tikfout van de caissière een betere deal kreeg dan verwacht. Maar na het horen van al deze verhalen beginnen ze zich af te vragen of het een vergissing was of een kleine daad van vriendelijkheid.

Niet gescand

Als je ooit in de detailhandel hebt gewerkt, heb je waarschijnlijk honderden klanten het grapje horen maken dat het product niet scant, dus het moet wel gratis zijn! Dat was een droom die deze OP wilde vervullen.

Niet gescand

Vooral toen ze hoorden dat een stel echt probeerde hun boodschappen te budgetteren, wisten ze dat een paar niet gescande artikelen niet gemist zouden worden. We weten zeker dat het stel blij was dat ze iets meer kregen dan ze hadden verwacht!

Kies of het goed of slecht is

Werken bij Kohl’s klinkt als een baan waar je, eerlijk gezegd, te maken kunt krijgen met mensen die zich niet zo bewust zijn van het feit dat de caissière met wie ze praten ook een mens is.

Kies of het goed of slecht is

Bij deze kassière telt vriendelijkheid echt. Als je wilt besparen, is een goede houding beter. Met een scherpe toon of hardere woorden heb je misschien helemaal geen geluk meer met je kortingsbonnen.

Sparen voor iets speciaals

Als je hoort dat iemand een heel jaar voor iets heeft gespaard, dan weet je dat ze echt willen wat ze kopen en er werk in hebben gestoken.

Sparen voor iets speciaals

Een jaar aan geld is wel veel om op één plek uit te geven. Jes wilde niet dat al het harde werk van deze vrouw naar één ding zou gaan, dus deed ze haar best en gaf ze zoveel mogelijk korting. Blijkbaar maakte het echt een verschil voor deze vrouw.

Jouw vriendelijkheid telt

Zoals we al vaker hebben gezegd, is de detailhandel geen gemakkelijke baan. Op sommige dagen lijken de klanten veeleisender en hebben ze minder geduld dan op andere dagen. Vaak vallen de klanten die aardig zijn je op een goede manier op.

Jouw vriendelijkheid telt

Ashley deed wat ze kon om de weegschaal te doen doorslaan op basis van hoe de klant het personeel behandelde. Ze werden niet per se gestraft, maar deze OP was niet van plan om extra moeite te doen voor gemene klanten.

Het zal niet

Er zijn klanten die je tegenkomt in de detailhandel en waarvan je zou willen dat je ze niets in rekening hoefde te brengen, vooral als je basisbehoeften verkoopt.

Het zal niet

Bij Walmart kon deze persoon niet anders dan sympathie voelen voor de klanten die hun best deden met wat ze hadden, ook al was het niet veel. Dus deden ze wat ze konden om hen korting te geven, ook al viel dat misschien buiten het bedrijfsbeleid.

Deze kant op alsjeblieft

Detailhandel is niet altijd een kassier die achter een toonbank staat te wachten om je af te rekenen. In wezen zit er een detailhandel kant aan je vluchtplannen en tripjes naar het vliegveld. Als je ooit een vlucht hebt genomen, weet je dat de spanningen op een vliegveld hoog kunnen oplopen.

Deze kant op alsjeblieft

Het is tenslotte een gebouw vol mensen die gestrest zijn en op schema proberen te blijven. Toch hebben de werknemers met wie je omgaat nog steeds gevoelens en vriendelijkheid brengt je verder.

Leek niet juist om het te nemen

Er zijn banen waarvan je niet altijd denkt dat ze zwaar zijn. Als je bij een ziekenhuis langsgaat om een vriend te bezoeken na een kleine ingreep, zie je het parkeergeld misschien als een kleine ergernis.

Leek niet juist om het te nemen

Aan de andere kant zien ziekenhuizen veel echt erbarmelijke situaties waarin de patiënten niet altijd weggaan. Kun je je voorstellen dat je geld moet vragen aan mensen die zich naar hun stervende familieleden haasten? Het minste wat deze persoon dacht te kunnen doen, was deze vrouw haar geld teruggeven.

Gratis koffie

Als je trouw bent aan je favoriete koffiehuis of fastfoodtent, kun je misschien een gratis koffie verdienen als je zoveel aankopen hebt gedaan.

Gratis koffie

Deze veelvoorkomende promoties worden gebruikt om je naar binnen te lokken en je meer koffie te laten kopen. Als je echter aardig bent tegen deze barista, kun je twee gratis kopjes koffie inwisselen voor een extra kopje “van het huis”. Het is een klein gebaar, maar het fleurt de dagen van klanten zeker op.

Voor de cadeaus

De OP kan hebben aangenomen dat deze caissière onervaren was en een fout heeft gemaakt, maar zoals we hebben gezien, heb je misschien gewoon te maken met iemand die heel aardig is.

Voor de cadeaus

Wat het verhaal ook was, deze persoon is er in geslaagd om weg te lopen met een geweldige deal. Hoewel de uitverkoop alleen kerstartikelen betrof, hoefde de caissière alleen maar te horen dat deze pennen een cadeautje konden zijn en ze was klaar om ze mee te nemen in de deal.

Gratis ijs

Werken in een ijssalon in de zomer leidt waarschijnlijk tot drukke diensten. We weten zeker dat niet elke klant die binnenkomt even aardig is als de vorige.

Gratis ijs

Een klant vertellen dat hij meer geld nodig heeft dan hij heeft, kan ongemakkelijk en erg gênant zijn voor de klant. Toen deze kassière zich de situatie realiseerde, deden ze wat ze konden om ervoor te zorgen dat ze haar ijsje kreeg en haar geld bewaarde voor iets anders.

Gewoon een beetje vriendelijkheid

Winkelmedewerkers zijn ook mensen, dat lijken we steeds te moeten herhalen. Helaas behandelen klanten hen vaak als klankbord voor hun frustraties.

Gewoon een beetje vriendelijkheid

Voor veel winkelpersoneel kan vriendelijkheid echt opvallen. Deze persoon leek echt geraakt door wat deze klant tegen hem zei – misschien was het gewoon een aanstekelijk goed humeur. Misschien was het gewoon een aanstekelijk goed humeur. Hoe dan ook, ze kwamen allebei met een beter gevoel uit de transactie.

Werklunches

Werken op een school is geen gemakkelijke baan. Je wilt immers je taken uitvoeren, maar je wilt er ook voor zorgen dat de leerlingen alles krijgen wat ze nodig hebben.

Werklunches

Iedereen die wel eens een schoollunch heeft gegeten, weet dat dit niet altijd de meest vullende optie is. Dat komt omdat het personeel in korte tijd honderden mensen moet voeden. Deze lunchserveerder wilde ervoor zorgen dat iedereen tevreden was, zelfs als dat betekende dat hij moest wachten tot zijn baas weg was.

Geduld loont

Er zijn banen waarbij je verschillende artikelen kunt verkopen. Als je in een hobbywinkel werkt, zie je mensen langskomen die aan allerlei projecten werken.

Geduld loont

Als de klanten aardig waren, vond deze persoon het geen probleem om een paar extra momenten te nemen om te kijken of ze korting konden krijgen. Als iemand een van de duurdere artikelen van de winkel wilde proberen, was deze Twitter-gebruiker niet bang om de personeelskorting tevoorschijn te halen.

Het staat je geweldig!

Als je in vintage winkels winkelt, vind je misschien iets unieks waarvan je niet zeker weet of het er de volgende keer nog zal zijn.

Het staat je geweldig!

Daarom was deze klant een beetje emotioneel over deze hele ontmoeting. Het was immers niet alleen een prachtig kledingstuk, maar het had ook een betekenisvolle geschiedenis. Toen de kassière het kocht, waren ze zo ontroerd dat ze er tranen van in hun ogen kregen!

Geschenken voor vriendelijkheid

Deze persoon was niet van plan om zijn werkplek weg te geven. Kun je het iemand kwalijk nemen dat hij dat niet laat weten zodat hij niet in de problemen komt?

Geschenken voor vriendelijkheid

Toch moeten we zeggen dat het klinkt alsof ze een aantal zeer tevreden klanten hebben die uit de drive-thru komen! Als mensen aardig tegen ze zijn of kinderen in de auto hebben, zal deze OP zeker een paar extra stukjes kip in hun maaltijden stoppen.

Kijk eens aan!

Niet iedereen houdt van boodschappen doen. Toch moet je niet vergeten je frustratie af te reageren op je caissière.

Kijk eens aan!

Hoewel niet elk gesprek vermakelijk of warm is, hebben de gesprekken die bijzonder vriendelijk zijn een paar voordelen! Simpel gezegd: als je iets doet om de dag van de caissière op te vrolijken, zullen ze je op alle mogelijke manieren een plezier doen.

Ze doen hun best

Natuurlijk kunnen winkelmedewerkers niet voorkomen dat elke klant meer betaalt dan hij zich kan veroorloven of artikelen terugzet om binnen het budget te blijven.

Ze doen hun best

Deze winkelbediende deed er alles aan om ervoor te zorgen dat geen van de klanten die ze hielpen zonder eten naar huis ging. We weten zeker dat dit iets is wat moeilijk te verkroppen is als je niets kunt doen om te helpen.

Een paar extra kortingsbonnen

Een tweedehands boekenwinkel lijkt me een leuke plek om te werken. Je krijgt de kans om een grote verscheidenheid aan boeken te bekijken en andere lezers te ontmoeten.

Een paar extra kortingsbonnen

Als je al een hobby met iemand deelt – vooral zo’n belangrijke hobby als lezen – ben je misschien geneigd om diegene te helpen. Voor deze kassière waren er klanten voor wie ze alles uit de kast wilden halen.

Dingen opzij zetten

Als je ergens werkt waar je eten kunt serveren, heb je vaak aan het eind van de avond restjes over. Het komt niet vaak voor dat je precies zoveel ingrediënten gebruikt als waarmee je bent begonnen.

Dingen opzij zetten

Aan het einde van de avond moet het personeel vaak de restjes weggooien. Deze persoon dacht dat het minste wat ze konden doen was ze naast de vuilnisbak zetten, voor het geval iemand ze nodig had. Maar de stad leek het daar niet mee eens te zijn.

Een compliment om te onthouden

We hebben al een paar caissières gezien die zo gevleid waren dat ze het gevoel hadden dat ze iets terug moesten doen voor de klant.

Een compliment om te onthouden

In de meeste gevallen is dit de korting die ze mogen geven. Het lijkt erop dat deze Twitter-gebruiker het perfecte compliment wist te geven aan haar caissière. Ze waardeerde het genoeg om de serieuze kortingen te geven, waardoor deze persoon uiteindelijk honderden euro’s bespaarde.

Hij keek zo verdrietig

Als je ergens werkt waar het zo druk is als bij IKEA, kun je het uiteindelijk niet elke klant naar de zin maken. Toch zijn er klanten die eruit springen en extra speciale service verdienen.

Hij keek zo verdrietig

Deze IKEA medewerker kon deze jonge klant niet zomaar laten vertrekken met tranen in zijn ogen. Ze kochten het knuffeldier zelf en vonden het gezin op de parkeerplaats om het aan de jongen te geven.

Een moeilijke keuze maken

Sommige keuzes zou iemand nooit moeten maken. Kiezen tussen het eten van je kinderen en hun medicijnen is zo’n beslissing.

Een moeilijke keuze maken

Deze OP kon het ook niet zomaar laten gebeuren. Ze kwamen tussenbeide en betaalden voor de spullen die de moeder zich niet kon veroorloven. Ze wachtten ook tot de familie de winkel had verlaten om enkele van hun eigen artikelen terug te brengen.

We Dachten Dat We Niet Meer Van Onze Grootouders Konden Houden & Toen Zagen We Deze 40+ Gezonde Berichten

Gezonde grootouders

Er zijn mensen op wie je kunt rekenen dat ze altijd je hart doen smelten. In hun pogingen om contact met je te maken, er voor je te zijn en gewoon zichzelf te zijn, creëren de grootouders van veel mensen elke dag mooie herinneringen voor hun kleinkinderen. Deze mensen hebben allemaal een aantal van hun favoriete momenten met hun kleinkinderen gedeeld zodat iedereen ze kon zien.

Een fijne dag

Soms zijn je grootouders nog niet getrouwd tijdens jouw leven. Het kan ook zijn dat ze op latere leeftijd hertrouwen als de familie er is om het te zien.

Een fijne dag

Deze persoon had de eer om haar overgrootmoeder op haar trouwdag te zien. Het lijkt erop dat ze echt iemand heeft gevonden die haar ook een speciaal gevoel gaf. Van alle lieve dingen die je op je bruiloft kunt zeggen, is dit misschien wel de meest romantische.

Leren over technologie

Soms lijken de reacties van onze grootouders op technologie frustrerend. Andere keren zorgt het voor een vertederend moment dat we niet snel zullen vergeten.

Leren over technologie

Deze kleine reactie wanneer je iemand feliciteert met een iPhone was iets waarvan deze persoon dacht dat zijn oma het leuk zou vinden. Zo te zien had ze gelijk! We vragen ons af hoe vaak oma deze truc heeft gebruikt toen ze hem eenmaal geleerd had.

Oma’s eerste selfie

Het lijkt wel of iedereen de laatste tijd foto’s van zichzelf deelt. Het is geen slechte manier om te pronken als je het gevoel hebt dat je er op een dag geweldig uitziet!

Oma’s eerste selfie

Deze oma had het hart achter het concept, ook al gebruikte ze niet per se een typische methode om de foto te delen. We moeten het ons afvragen, het lijkt erop dat het afdrukken van een foto die je met een flip-telefoon hebt genomen meer stappen vergt dan het direct naar iemand sms’en.

Kijk daar eens

Als je op de verjaardag van je oudere familieleden een kijkje neemt bij de wenskaarten, heb je waarschijnlijk al eens zo’n kaart gezien.

Kijk daar eens

De cartoon zelf is behoorlijk gestileerd, maar dat betekent niet dat hij onherkenbaar is. Deze oma kreeg een van deze kaarten en merkte iets interessants op. Met een snelle trip naar haar kast en de juiste pose, zorgde ze voor een bijna evenbeeld.

Vrolijk kerstfeest!

Als je overweegt een kerstcadeau voor je grootouders te kopen, kun je het beste bedenken wat ze leuk vinden en wat ze zouden kunnen waarderen voor Kerstmis. Dit kan je helpen om een paar opties te vinden op basis van hun voorkeuren.

Vrolijk kerstfeest!

Omdat ze wisten hoeveel hun oma van appeltaart hield, wist deze persoon precies wat ze moest kopen. Dat is misschien wel de grootste appeltaart die we ooit hebben gezien en het is echt heilzaam om te zien hoe blij ze kijkt als ze zich klaarmaakt om erin te duiken!

Extra inspanning

Over Kerst gesproken, grootouders kunnen echt een extra inspanning leveren om deze feestdagen speciaal te maken voor hun kleinkinderen. Ze willen ze tenslotte gewoon zien lachen!

Extra inspanning

Het zijn niet alleen de cadeautjes waar deze oma veel aandacht aan heeft besteed toen ze haar cadeautjes onder de boom legde. Die prachtige ontwerpen voor het inpakpapier zijn allemaal met de hand getekend. Het zou best moeilijk zijn om ze op kerstochtend zomaar open te scheuren!

Het bijpassende koppel

Er zijn van die dingen die je je grootouders ziet doen waardoor je echt gelooft dat ze “de ware” hebben gevonden. Wat doet een koppel dat al zo lang bij elkaar is?

Het bijpassende koppel

Als je dit koppel bent, laat je je liefde zien door middel van deze garderobe. In de 52 jaar dat ze samen waren, hebben ze een gezin grootgebracht en een echte band met elkaar opgebouwd. Hun kleinkind heeft in de loop der tijd zelfs een mooie collectie van hun bij elkaar passende outfits gekregen.

Herinneringen ophalen

Er zijn bepaalde verhalen in je familie die door de jaren heen worden doorverteld. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord hoe je grootouders elkaar hebben ontmoet. Voor veel stellen is dit een ontroerend verhaal en er zijn momenten om de herinnering levend te houden, zelfs tientallen jaren later.

Herinneringen ophalen

Nadat er 40 jaar voorbij waren gegaan, besloten deze grootouders dat het tijd was om een set foto’s van veel eerder in hun relatie opnieuw te maken. Al met al zijn dit allebei ontroerende herinneringen!

Iemand honger?

Er is een oud cliché dat als je bij je oma op bezoek gaat, je nooit met honger weggaat. Hoe zit het met deze oma – kun je hetzelfde verwachten?

Iemand honger?

Ondanks het feit dat ze haar kleinkinderen niet in haar eigen keuken had, wilde deze oma ervoor zorgen dat iedereen goed te eten had. Toen ze haar bagage openmaakten, leek het wel alsof ze daar op voorbereid was en niet veel anders! We hopen dat er iets in de koffer zat om dit verpakte vlees koel te houden.

Een nieuw dier ontmoet

Er zijn maar weinig dingen die zo opwindend zijn voor mensen als het ontmoeten van nieuwe dieren. Een babydier dat je mag vasthouden en aaien is zelfs nog spannender.

Een nieuw dier ontmoet

Toen deze opa de kans kreeg om een babygeitje te ontmoeten, was hij in de wolken. Het is moeilijk voor te stellen dat hij er blijer uitziet dan op deze foto. We hopen dat hij nog eens met dat schattige ventje kan rondhangen!

Onderweg

Als mensen ouder worden, is mobiliteit niet altijd meer zo gemakkelijk als vroeger. Het goede nieuws is dat er verschillende mobiliteitshulpmiddelen zijn om je te helpen.

Onderweg

Als je iets gemotoriseerd wilt hebben dat veel werk uit het verplaatsen haalt, dan is een scootmobiel een geweldig hulpmiddel. Wat zou jij doen om zo’n nieuwe set wielen te vieren als je ze nodig had? Deze oma was klaar om in beweging te komen zodra ze een bewegingsmethode had.

Vasthouden aan Traditie

Er zijn bepaalde patronen die je met je grootouders herhaalt totdat het een onuitgesproken traditie wordt om ze voort te zetten. Deze kleine gebaren dragen veel liefde in zich.

Vasthouden aan Traditie

Deze persoon vertelde dat zijn grootvader hem elk jaar op Valentijnsdag een kaart schreef. Op 82-jarige leeftijd is zijn handschrift veranderd door een tremor, maar hij heeft nog steeds nooit nagelaten om dit bericht elk jaar te sturen. Zoiets bewaar je voor de rest van je leven.

Vrienden maken

Het lijkt wel of sommige grootouders zo gezond zijn dat ze met bijna iedereen vrienden kunnen maken. Misschien zie je ze zelfs wel onwaarschijnlijke vriendschappen sluiten.

Vrienden maken

Toen deze opa een telefoon kreeg, was hij er snel bij om een selfie te nemen met een harige vriend. Terwijl de meeste mensen hun huisdier zouden pakken, zoals een hond of kat, lukte het hem om een selfie te nemen met een eekhoorn. We vragen ons echt af hoe hij het voor elkaar heeft gekregen dat het ventje met hem op de foto ging.

Welterusten van oma

Soms hoeft een oma je geen bericht te sturen met een punt. Er zijn momenten dat ze je er gewoon aan willen herinneren dat er van je gehouden wordt en dat je een goede nacht zult hebben.

Welterusten van oma

Deze oma deed precies dat met deze foto als welterustenboodschap. Natuurlijk kon ze haar welterusten selfie niet alleen maken. Naast haar staat haar oranje kat die, ondanks het uiterlijk, 23 jaar oud is op deze foto!

Te Schattig Om Te Verwerken

Er zijn van die koppels waarvan je een foto ziet en je weet gewoon dat ze verliefd zijn. Deze twee lijken echt smoorverliefd op elkaar.

Te Schattig Om Te Verwerken

Deze waarderingspost is niet afkomstig van hun kleinkinderen, maar het is toch duidelijk dat ze een speciaal plekje in hun familie hebben. Deze twee snoepen niet alleen van bijpassende zelfgemaakte puddingbekers, maar ze hebben ook bijpassende outfits!

Een beetje aanmoediging

Als je je nerveus voelt, kun je je grootouders opzoeken. Ze zijn bijvoorbeeld waarschijnlijk een bron van veiligheid in je leven als ze zo gezond zijn.

Een beetje aanmoediging

Deze oma kwam voor een van haar kleinkinderen met vier poten. Deze arme jongen houdt niet van autoritjes, dus ging oma op de achterbank zitten om hem op de heenweg te troosten. De persoon die de foto plaatste zei dat haar aanmoediging was: “Het is goed, we zijn er bijna dappere jongen.”

Vriendschappelijke wedstrijd

Soms bouwt een stel een heleboel kleine routines op die hun kinderen opvallen. Misschien gaan ze er zelfs mee door wanneer hun kinderen hun kleinkinderen meenemen.

Vriendschappelijke wedstrijd

Dit stel hield elke dag van hun thee, maar hoe konden ze beslissen wie de volgende thee zou zetten? Dat is geen probleem. Ze hebben gewoon een paar minuten nodig met hun Nintendo 64 om een rondje Mario Kart te spelen. Waarom zou je afwijken van een methode die al sinds 2001 werkt?

Lachende Sneeuwmannen

Ouder worden betekent niet dat je de dingen moet opgeven die je als kind zo leuk vond. Er zijn dingen die nog steeds vermakelijk zijn.

Lachende Sneeuwmannen

Deze oma wilde haar kans om sneeuwpoppen te maken niet opgeven toen het weer begon te sneeuwen. Ze was zelfs bereid om een stapje extra te doen en gaf hem zelfs een sjaal om hem modieus te houden. Kijk ook eens naar de glimlach die ze samen delen!

Tot ziens

Als je voor langere tijd van je familie gescheiden bent, kan dat moeilijk zijn. Maar de minuut dat je elkaar weer ziet is vaak heel bijzonder. Deze familie kon elkaar niet echt persoonlijk ontmoeten.

Tot ziens

Toch slaagden ze erin om het op één na beste ding te bedenken en uiteindelijk lukte het ze om een videogesprek te laten werken. Toen ze er eenmaal uit waren, maakten ze een foto van het verrukte gezicht van hun opa toen ze elkaar weer zagen.

Een nieuw wiegje

Een nieuwe baby in de familie is vaak spannend voor bijna iedereen. Grootouders staan vaak klaar om het nieuwste familielid te verwennen met alles wat ze maar willen of nodig hebben.

Een nieuw wiegje

Omdat baby’s niet geboren worden met voorkeuren, geven veel mensen cadeaus die de ouders helpen. Maar in plaats van gewoon een wieg te kopen, ging deze grootvader een stap verder en bouwde hij een wieg van de grond af aan. Dit is het soort cadeau dat je generaties lang in de familie houdt.

Een beetje tijd samen

Soms is het beste wat je je grootouders kunt geven een beetje tijd met ze doorbrengen. Ze houden tenslotte van je.

Een beetje tijd samen

Dat was wel duidelijk toen deze persoon zijn opa mee uit lunchen wilde nemen. Het lijkt erop dat hij het hier best naar zijn zin heeft en we weten zeker dat het gezelschap nog beter is dan het eten. Het lijkt erop dat ze erin geslaagd zijn om zijn dag goed te maken!

Alles is mogelijk

Als je ouder wordt, hoef je niet te stoppen met het najagen van je dromen. Je kunt op elke leeftijd nieuwe dingen doen, dus geef niet op!

Alles is mogelijk

Deze oma is hard aan het studeren op deze foto. Maar dat is niet zomaar huiswerk. Hoewel een Associate’s of Bachelor’s graad op zich al indrukwekkend zou zijn, werkt ze eigenlijk aan een scriptie voor haar Master’s Degree!

Samen leren

Grootouders hebben vaak de rol van leraar in het gezin. Zij hebben tenslotte de meeste levenservaring en geven vaak door wat ze hebben geleerd. Er zijn echter momenten waarop grootouders ook met hun kleinkinderen kunnen leren!

Samen leren

Deze twee werken samen om voor het eerst te gaan vissen. Met een beetje teamwork slaagde hij erin een vis te vangen, terwijl oma’s kracht werd gebruikt om de vis naar de kant te brengen!

Een beetje pronken

Veel grootouders hebben geen sociale media of werken deze niet zo regelmatig bij als jij. Toch zit er een beetje intrige in.

Een beetje pronken

Ten eerste is sociale media een geweldige plek om te pronken met creaties waar je trots op bent. Dat is alles wat deze grootmoeder wilde. Toen ze haar kleinkind vroeg om deze foto online te delen, was dat omdat ze wilde dat “iedereen in Italië kon zien hoe groot mijn tomaten zijn geworden”.

Thuiskomen

Er zijn van die dingen die je ziet en waarvan je gewoon weet dat je actie moet ondernemen. Wat zou jij doen als je een verdwaalde kat in het bos zag?

Thuiskomen

Het antwoord was duidelijk voor deze grootvader. Het was tijd om terug op zijn fiets te springen met de kat in zijn armen en ze naar huis te brengen voor het avondeten. Hoewel hij er een beetje verward uitziet door deze wending in de gebeurtenissen, weten we zeker dat deze kat blij zal zijn om warm en gevoed te zijn!

Een betekenisvol cadeau

Sommige cadeaus hebben veel betekenis en je zult ze nooit vergeten. Deze opa legt de lat hoog voor toekomstige cadeaus.

Een betekenisvol cadeau

Toen deze persoon zijn verjaardag vierde, besloot zijn grootvader om iets sentimentelers als cadeau te geven. Hij overhandigde hem drie spiraalvormige notitieboekjes, elk gevuld met dierbare herinneringen die hij wilde doorgeven. Dit zou zeker een betekenisvol cadeau zijn om te lezen. Wij zouden ook sprakeloos zijn!

Een kwestie van gewoonte

Sommige dingen doe je jaren later nog uit gewoonte. Maar zelfs als het gewoon spiergeheugen is, is dit nog steeds hartverwarmend vanwege de herinneringen die het oproept.

Een kwestie van gewoonte

Deze persoon herinnerde zich dat hij als kind bij zijn grootouders kwam. Toevallig hing hun oma 12 jaar later nog steeds dezelfde handdoek met een eendenthema op als ze nu op bezoek kwamen. Dit zou elke keer dat je het zag weer mooie herinneringen oproepen!

Je dichtbij houden

We willen allemaal goede herinneringen dicht bij ons houden. Misschien bewaar je een paar foto’s op je telefoon of heb je een sieraad van een familielid.

Je dichtbij houden

Deze grootvader koos voor een klassieker en bewaarde een foto in zijn portemonnee. Het lijkt erop dat hij ook voorzichtig was met de foto, want deze persoon had in 25 jaar niet meer op dit kleine kind geleken! Voor een fysieke foto is de staat waarin hij verkeert indrukwekkend.

Klaar om te vieren

Er is niemand zoals je grootouders om je prestaties echt te vieren. Deze grootvader wilde zijn kleinkinderen laten weten dat hij trots op ze was.

Klaar om te vieren

Daarom zorgde hij ervoor dat hij elke keer iets verzamelde als een van hen naar de universiteit ging. Het lijkt erop dat hij in de loop der jaren een echte verzameling heeft opgebouwd. Hij ziet er ook zo trots uit op elk exemplaar dat hij heeft verzameld! Het zou een spannende dag zijn om hem een hoed te geven.

Niemand achterlaten

Als grootouder zijn er een paar dingen die je niet hoort te doen. Ten eerste wil je nooit de favoriet spelen, omdat je anders iemands gevoelens kwetst.

Niemand achterlaten

Hoe zit het als je een universiteitstrui draagt? Je kunt er toch niet twee tegelijk dragen om het perfect gelijk te houden? Dat is een probleem dat deze oma vastbesloten was op te lossen en dat deed ze op een nogal creatieve manier. Nu is iedereen blij!

Zal geen honger hebben

Zoals we al eerder zeiden, is het stereotype dat je bij oma geen honger zult lijden. Maar hoe zit het als ze niet in de keuken staat?

Zal geen honger hebben

Dat is iets waar deze oma niet mee wilde worstelen. Met behulp van een aantal bezorgdiensten was ze niet van plan om haar kleinkind honger te laten lijden. Omdat ze niet zeker wist wat ze wilden, zorgde ze ervoor dat ze van alles wat kreeg.

Ze delen altijd

Een grootmoeder laat je ook niet in de steek. Deze oma wist dat haar kleinzoon een pyjama was vergeten toen hij kwam logeren.

Ze delen altijd

Hoewel het misschien niet zijn gebruikelijke stijl is, is dit zeker een optie voor het bed die ze bereid was te delen. Er zijn niet veel mensen die bereid zijn om je het hemd van hun lijf te geven, of beter gezegd, de nachtjapon uit hun kast, als je die nodig hebt.

Een nieuwe look proberen

Er zijn momenten dat je niet precies het haar kunt hebben dat je wilt. Misschien wacht je tot het gegroeid is of laat je baan het gewoon niet toe.

Een nieuwe look proberen

Deze grootmoeder had een plan. Als ze 90 zou worden, zou ze een kapsel uitproberen waar ze al een tijdje over nadacht. Toen het eindelijk zover was, gaf ze ook niet op. Het lijkt erop dat ze ook blij is met haar nieuwe look!

Nieuwe vrienden vinden

Als je ouder wordt, is het normaal dat je een aantal leeftijdsgenoten begint te verliezen. Dat betekent niet dat het makkelijk is om ermee om te gaan.

Nieuwe vrienden vinden

Het verlies van een partner die je tientallen jaren bij je hebt gehad is verschrikkelijk. Het is dan ook ongelooflijk belangrijk om een groep mensen te vinden met wie je kunt omgaan en op wie je kunt vertrouwen. Deze persoon kon het niet helpen om emotioneel te worden bij het horen over de nieuwe sociale groep van hun grootvader.

Serieus zijn

Grootouders vinden het vaak leuk om over je hobby’s en interesses te horen. Als ze hen direct kunnen steunen in hun inspanningen, is dat nog beter!

Serieus zijn

Deze grootvader hoefde dit fotografieproject niet zo serieus te nemen, maar hij was niet van plan om nu te verslappen. Hij was vooral niet van plan om er niet scherp uit te zien nu er een professional klaarstond om zijn foto te maken. Hoe vaak word je eigenlijk gevraagd om model te staan?

Ondersteunend zijn

Over sommige dingen kunnen mensen heel vervelend zijn. Niet iedereen zou zo ondersteunend, accepterend en positief zijn in dit scenario.

Ondersteunend zijn

Niet dat dit kind iets verkeerds heeft gedaan – er zijn gewoon wat achterhaalde opvattingen over wie make-up mag dragen. Gelukkig hoefde dit kind dat vooroordeel die dag niet onder ogen te zien. In plaats daarvan was het makkelijk genoeg en in het algemeen beter om te glimlachen en hem te vertellen hoe geweldig hij eruit zag.

Creativiteit tot leven brengen

Kinderen zijn echt creatief en ze bedenken een heleboel interessante concepten. Elke stapel kindertekeningen kan je dit laten zien.

Creativiteit tot leven brengen

Dit jonge meisje tekende deze tekening om haar droomjurk te laten zien. Toen haar oma het zag, ging ze aan de slag. Ze vond niet alleen de jurk die haar kleindochter op de tekening had getekend, maar ze maakte hem zelf om de dromen van haar kleindochter tot leven te brengen.

Grootvader worden

Er zijn momenten in het leven dat je zo overweldigd wordt door emoties dat je in tranen uitbarst. Dat hoeft niet per se te betekenen dat je verdrietig bent. We kunnen gerust zeggen dat deze persoon niet verdrietig was.

Grootvader worden

Eigenlijk is deze foto een momentopname van de allereerste keer dat ze hun kleinzoon ontmoetten. Het is een bijzonder moment om een ouder te worden, maar het is ook een kostbaar moment om grootouder te worden. De ouder hier zei dat ze hun vader nog nooit zo gelukkig hadden gezien.

Plezier hebben

Het is niet omdat je ouder wordt dat je geen plezier meer kunt hebben. Sterker nog, er zijn genoeg manieren om plezier te hebben als je ouder wordt. Deze twee waren niet van plan om zich door iets te laten tegenhouden.

Plezier hebben

In feite hoefden ze niet eens de bejaardengemeenschap te verlaten om dit beetje plezier te hebben. We kunnen ons voorstellen dat het voelt alsof je behoorlijk snel gaat als je zo achter het golfkarretje rijdt.

Opnieuw doen

Bruiloften bewaren vaak veel dierbare herinneringen. Daarom willen veel mensen hun trouwfoto’s bewaren als herinnering aan die gelukkige dag.

Opnieuw doen

Ook dit stel wilde hun trouwfoto’s niet alleen in hun herinneringen laten voortleven. Ze waren tenslotte nog steeds verliefd op elkaar, toch? Het resultaat is het waard om bij de originele foto’s te hangen als een nieuwe set gelukkige herinneringen.

Op YouTube

Er zijn veel YouTubers die hun abonnees als groep bedanken voor hun algemene sign-offs. Soms is er geen andere optie als je weinig tijd hebt.

Op YouTube

De oplossing die deze persoon had is tijd maken. Ze schreven de naam van elke abonnee op in een boek en namen de tijd om een video te maken om iedereen te bedanken. We hopen dat het een lange lijst was gezien hun zorg voor de mensen die keken.

Uit Winkelen

Als je iets nieuws krijgt, wil je daar natuurlijk mee pronken. Dat is alles wat deze opa wilde doen. Nou ja, met een twist.

Uit Winkelen

De post was een beetje een grap. Hij heeft wel een nieuwe motor gekocht, maar niet echt een die je op straat zou vinden. Had hij je daar ook even te pakken? We moeten echt waarderen hoe trots hij kijkt op de laatste foto.

Comfortabel worden

Als je naar de meubelwinkel gaat, wil je er waarschijnlijk zeker van zijn dat de stoel die je koopt comfortabel is voor jou en iedereen die hem gebruikt.

Comfortabel worden

Als andere mensen het gebruiken, wil je ze misschien ook meenemen. Dat dacht deze opa tenminste. Toen hij een nieuwe stoel ging uitzoeken, zorgde hij ervoor dat hij zijn harige vriend meenam die samen met hem van zijn nieuwe stoel zou genieten.

Generaties uit elkaar

Als je jong bent, krijg je niet altijd de kans om je overgrootouders te ontmoeten. Maar als je geluk hebt, kun je onvergetelijke herinneringen ophalen.

Generaties uit elkaar

Deze foto legt een charmant moment tussen deze twee vast. De oudere man is de overgrootvader van het jonge meisje. Toen de foto werd genomen, was hij 103 jaar oud en zij slechts drie jaar. Dat is nogal een leeftijdsverschil en een liefdevol moment om vast te leggen op camera!

Omhoog

Er zijn van die films die je hart echt breken. Er zijn maar weinig mensen die Up niet hebben gezien en een traantje of twee hebben weggepinkt.

Omhoog

Dus toen Halloween eraan kwam, had deze opa een geweldig idee voor een gezond kostuum uit de animatiefilm. Hij lijkt sprekend op het personage, zelfs met zijn kapsel en bril. Hij heeft zelfs zijn eigen ballonnen klaar voor het volgende avontuur!