30+ Vintage badpakken die laten zien wat mensen vroeger droegen

This article appeared in www.cleverclassic.com and has been published here with permission.
Vintage badpakken

Tegenwoordig draait het bij zwempakken allemaal om het laten zien van zoveel mogelijk huid, zodat je alle zoete stralen kunt vangen als je op het strand bent. Maar de zwempakken van vroeger hadden een heel ander ontwerp. Bescheidenheid was toen de naam van het spel en veel zwempakken uit het verleden verwerkten modetrends in hun ontwerpen. In deze lijst nemen we een kijkje naar enkele vintage badpakken die je zin geven in een duik. Lees verder voor de volledige primeur.

Een patriottische dag op het strand

Hier zien we enkele vintage badpakontwerpen die je misschien beter kent. Terwijl vrouwen nog steeds sterk werden aangemoedigd om zoveel mogelijk van hun lichaam te bedekken, konden ze nog steeds een deel van hun huid in de zon laten liggen.

Shutterstock // Everett Collection

De populaire zwempakken uit deze tijd bestonden vaak uit een topje en een bijpassende korte broek of skort en soms zat er zelfs een riem bij.

Bescheiden Muzen

Hier zijn nog twee badpakontwerpen die je waarschijnlijk al kent. In deze tijd waren strepen de rage als het op badpakken aankwam en hoewel de afbeelding in zwart-wit is, kwamen ze meestal in een reeks felle kleuren.

Pinterest // @dalenavintage

Rood was vooral favoriet en was over het algemeen gemakkelijker te produceren. Zelfs op het strand hebben deze dames hun haar opgestoken – bescheidenheid gaat tenslotte boven alles.

Women’s Swim Team of Australia

Vrouwen die deelnamen aan het professionele zwemmen droegen zwemkleding die een beetje verschilde van de zwemkleding die beschikbaar was voor het publiek, hoewel bescheidenheid nog steeds de naam van het spel was.

Wikimedia Commons // George Grantham Bain Collection // Public Domain

Deze pakken bestonden meestal uit één stuk en bedekten daaronder een bikiniset. Te oordelen naar deze foto, waren ze niet de meest comfortabele dingen in de wereld om in te zwemmen.

Klaar, af, zwemmen!

.

Haar was, en is nog steeds, een groot deel van de mode van vroeger en de meeste vrouwen wilden er zeker van zijn dat hun haar er altijd zo goed en gezond mogelijk uitzag.

Ranker // USC Libraries

Zout water kan behoorlijk schadelijk zijn voor je haar, vooral als je regelmatig in zee zwemt, dus om dit tegen te gaan hebben veel dames ervoor gekozen om badmutsen te dragen om hun lokken te beschermen. Misschien niet het meest modieuze accessoire tegenwoordig, maar in die tijd waren ze helemaal in.