30+ Vintage badpakken die laten zien wat mensen vroeger droegen

Dit artikel verscheen in Cleverclassic en werd hier met toestemming gepubliceerd.

Vintage badpakken

Tegenwoordig draait het bij zwempakken allemaal om het laten zien van zoveel mogelijk huid, zodat je alle zoete stralen kunt vangen als je op het strand bent. Maar de zwempakken van vroeger hadden een heel ander ontwerp. Bescheidenheid was toen de naam van het spel en veel zwempakken uit het verleden verwerkten modetrends in hun ontwerpen. In deze lijst nemen we een kijkje naar enkele vintage badpakken die je zin geven in een duik. Lees verder voor de volledige primeur.

Een patriottische dag op het strand

Hier zien we enkele vintage badpakontwerpen die je misschien beter kent. Terwijl vrouwen nog steeds sterk werden aangemoedigd om zoveel mogelijk van hun lichaam te bedekken, konden ze nog steeds een deel van hun huid in de zon laten liggen.

Een patriottische dag op het strand

De populaire zwempakken uit deze tijd bestonden vaak uit een topje en een bijpassende korte broek of skort en soms zat er zelfs een riem bij.

Bescheiden Muzen

Hier zijn nog twee badpakontwerpen die je waarschijnlijk al kent. In deze tijd waren strepen de rage als het op badpakken aankwam en hoewel de afbeelding in zwart-wit is, kwamen ze meestal in een reeks felle kleuren.

Modest Muses

Rood was vooral favoriet en was over het algemeen gemakkelijker te produceren. Zelfs op het strand hebben deze dames hun haar opgestoken – bescheidenheid gaat tenslotte boven alles.

Women’s Swim Team of Australia

Vrouwen die deelnamen aan het professionele zwemmen droegen zwemkleding die een beetje verschilde van de zwemkleding die beschikbaar was voor het publiek, hoewel bescheidenheid nog steeds de naam van het spel was.

Women’s Swim Team of Australia

Deze pakken bestonden meestal uit één stuk en bedekten daaronder een bikiniset. Te oordelen naar deze foto, waren ze niet de meest comfortabele dingen in de wereld om in te zwemmen.

Klaar, af, zwemmen!

.

Haar was, en is nog steeds, een groot deel van de mode van vroeger en de meeste vrouwen wilden er zeker van zijn dat hun haar er altijd zo goed en gezond mogelijk uitzag.

Klaar, zwemmen!

Zout water kan behoorlijk schadelijk zijn voor je haar, vooral als je regelmatig in zee zwemt, dus om dit tegen te gaan hebben veel dames ervoor gekozen om badmutsen te dragen om hun lokken te beschermen. Misschien niet het meest modieuze accessoire tegenwoordig, maar in die tijd waren ze helemaal in.

Buster Keaton en meisjes

Deze foto laat de verscheidenheid zien die aanwezig was in de damesmode van vroeger, zelfs als het ging om zoiets eenvoudigs als een badpak. Hier kunnen we zien dat, hoewel de kledingstukken vaak vrij eenvoudig waren, ze elementen bevatten die ze ‘modieus’ maakten.

Buster Keaton en meisjes

Zoals riemen, bijvoorbeeld, of gescheiden in twee stukken die een deel van het middenrif blootlegden. Andere waren eenvoudiger en leken meer op een jurk dan op een badpak.

Genieten van het zwembad

Deze foto geeft goed weer hoe vloeiend de mode vroeger was. In die tijd leken de ontwerpen voor mannen- en vrouwenzwempakken vaak veel op elkaar omdat van mannen werd verwacht dat ze net zo bescheiden en respectabel waren als vrouwen.

Genieten van het zwembad

Daarom droegen ze vaak eendelige zwempakken, vergelijkbaar met die van de dames, die het grootste deel van hun lichaam bedekten. Ze zien er echter wel iets comfortabeler uit.

De Tiller Girls treden op

.

Eén ding dat je misschien is opgevallen aan de zwempakken die tegenwoordig gedragen worden dat verschilt van de zwempakken die vandaag de dag gedragen worden zijn… de schoenen! Schoenen werden beschouwd als een integraal onderdeel van elke zwemoutfit omdat ze ontworpen waren om je voeten te beschermen.

De Tiller Girls treden op

Op deze foto zien we de Tiller Girls allemaal een routine uitvoeren in hun badpak. Natuurlijk draagt elk van hen een stijlvol paar schoenen en sokken om de look compleet te maken.

Mode voor alle leeftijden

Deze foto is genomen in 1895 en laat de dramatische verandering zien die de mode aan het begin van de 20e eeuw onderging. Voor die tijd werd van vrouwen verwacht dat ze naar zee ‘zwemjurken’ droegen om hun bescheidenheid zoveel mogelijk te bewaren.

Mode voor alle leeftijden

Bijna elke centimeter huid was bedekt, dus geen kleurtje voor deze dames! Van mannen werd ook verwacht dat ze zich behoorlijk bedekten, hoewel korte broeken met korte mouwen waren toegestaan.

Kinderen zijn kinderen

Hoewel de kleding die naar het strand gedragen moest worden misschien niet leuk was, weerhield dat kinderen er niet van om plezier te hebben. Deze jonge mensen wisten nog steeds hoe ze zich moesten vermaken op het strand, zelfs als hun kleding een beetje ongemakkelijk was.

Kinderen die kinderen zijn

Zonnehoeden werden steeds populairder. We zien ook dat de mouwen iets korter werden – zowel voor dames als voor heren.

Een beetje make-up op Manhattan Beach

Heel lang werd make-up beschouwd als een cruciaal aspect van de outfit van een vrouw – geen enkele respectabele dame zou het huis verlaten zonder op zijn minst wat rouge op haar wangen aan te brengen. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Make-up is een optioneel accessoire geworden in plaats van een essentiële stap om je klaar te maken.

Een beetje make-up op Manhattan Beach

De dames op deze foto (genomen rond 1930) zijn te zien terwijl ze hun gezicht bijwerken tot hun knieën in het water van Manhattan.

Afdrogen na een dagje strand

Er is waarschijnlijk geen beter gevoel dan na een dagje strand jezelf afdrogen. Je lichaam is moe, je geest is uitgeput en het enige wat je wilt is naar huis gaan en slapen.

Afdrogen na een dagje strand

Vaak heb je een blij gevoel nadat je een paar uur in de zon hebt gelegen. Mensen genieten al honderden jaren van deze traditie. De Engelse meisjes op deze foto, die rond 1910 werd genomen, zijn daar het bewijs van.

Druppeldrogen op de pier

We hebben het allemaal wel eens gedaan. We zijn allemaal wel eens vergeten om onze handdoeken mee te nemen naar het strand of het zwembad; als dat gebeurt, heb je geen andere keuze dan jezelf aan de lucht te laten drogen. Het is niet de prettigste gewaarwording ter wereld, maar we doen wat gedaan moet worden.

Afdrogen op de pier

Deze mannen uit 1920 bewijzen dat mensen al eeuwenlang vergeetachtig zijn en ervoor kiezen om na een dag zwemmen op de pier te gaan druipen. Hun zwemkleding lijkt op een badjas en beschermt hun bescheidenheid en lichaam tegen de zon.

Klaar om erin te duiken

Hier hebben we weer een foto uit 1895 van een vrouw die zich klaar lijkt te maken om het water in te duiken. Haar badpak bestaat uit een zwemjurk, wederom bedoeld om haar lichaam te bedekken en tegelijkertijd haar lichaamstype zo goed mogelijk te flatteren.

Klaar om erin te duiken

Ze heeft ook een baret op om haar haar tegen de zon te beschermen. Kousen waren, nogmaals, een must om een zwempak compleet te maken, want een dame kon niet teveel huid laten zien in het openbaar!

Een Australische zonaanbidder

Westerse mode was in de jaren 20-90 een wereldwijd fenomeen. Hier zien we een Australische vrouw die wat zonnestralen vangt in een badpak dat sterk geïnspireerd is op de badpakken die in die tijd door Amerikaanse vrouwen gedragen werden.

Een Australische zonaanbidster

Ze heeft haar look afgemaakt met een paar sandalen, en dat is het wel zo’n beetje! We kunnen zien dat kleding minder gericht is op bescheidenheid en meer op esthetiek en comfort.

Samen in de Californische branding

Niet alle vrouwen wilden badmutsen dragen om hun haar te beschermen. Niet alle vrouwen zouden immers hun haar nat maken als ze naar het strand gingen.

Samen in de Californische branding

Sommigen kozen ervoor om hun haar in een updo te doen en het te versieren met een strik, meestal in een kleur die bij hun zwempak past of het aanvult. Deze meiden besloten nog een stapje verder te gaan en hun strandoutfits te coördineren. Dat is pas echte vriendschap!

Een Franse familie op de rotsen

De zwemmode voor mannen was net zo divers als die van vrouwen, met een scala aan patronen, kleuren en stijlen. Een groot deel van deze verscheidenheid wordt vertegenwoordigd door deze Franse familie, die rond 1920 werd gefotografeerd.

A French Family on the Rocks

Op deze foto zie je een gestreept tweedelig pak, een eenvoudig eendelig pak en een comfortabele trui. Ze dragen ook allemaal een hoed, meer om hun huid te beschermen tegen de zon dan om de kwaliteit van hun haar te behouden.

Zonnehoed Showcase

We hebben het al een paar keer gehad over zonnehoeden, maar deze foto laat goed zien hoe populair ze vroeger waren. Zonnehoeden werden beschouwd als cruciaal om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Maar ze waren ook vaak een belangrijk modeaccessoire dat vrouwen gebruikten om hun outfits compleet te maken.

Zonnehoed Showcase

In deze ongelooflijke weergave van vintage zwemmode zijn deze dames te zien met hun unieke zonnehoeden, die elk hun outfit perfect aanvullen!

Haasje-over op de pier

Ga op een drukke dag naar een willekeurig strand en je zult ongetwijfeld minstens twee mensen aantreffen die een spelletje haasje-over aan het spelen zijn. Het is een klassieke activiteit die al jaren wordt gebruikt om de tijd te doden. Deze foto uit 1935 is daar het bewijs van. Afgezien van de perfect getimede capriolen, doen deze dames fantastisch werk door de badpakkenmode van die tijd te laten zien.

Springen op de Pier

Hun looks zijn compleet met een bescheiden paar hakken die eruit zien alsof ze niet al te comfortabel kunnen zijn geweest om te dragen tijdens het rondlopen op het zand.

Een rij schoonheidsdeelneemsters

Gelukkig zijn de tijden veranderd sinds deze foto werd genomen in 1935. Deze schoonheidsdeelneemsters wegen zich – slank zijn werd in die tijd beschouwd als de sleutel tot mooi zijn.

Een rij schoonheidsdeelneemsters

Sindsdien is onze perceptie van schoonheid drastisch verbeterd, hoewel we nog een lange weg te gaan hebben. Nogmaals, deze dames dragen allemaal een paar hakken, zoals toen gebruikelijk was bij alle outfits.

Spetteren in Massachusetts met mama

Als er ooit een vintage badpakfoto was waardoor we meteen naar het strand wilden, dan is het deze wel. De blijdschap op het gezicht van deze moeder terwijl ze geniet van wat waterpret met haar gezin is genoeg om je zin te geven om de dichtstbijzijnde oceaan in te duiken.

Spetteren in Massachusetts met mama

Moeder en dochter dragen twee haaraccessoires die heel gewoon waren voor vrouwen in die tijd, terwijl de zoon zijn lokken loslaat in het water.

Fietsen voor twee op het strand

Er zijn genoeg manieren om je te vermaken op het strand waarbij je niet doorweekt raakt van het zoute water. Een daarvan is een fietstocht. En hoe kun je beter genieten van een fietstocht dan samen met een vriend of vriendin?

Fietsen voor twee op het strand

Deze dames besloten om met z’n tweeën op hun fiets over het strand te slenteren en kozen ervoor om een set parasols mee te nemen om zich tegen de zon te beschermen. Leuk!

Een strand bedekt met ijs

Deze foto, genomen rond 1920, laat een groep vrienden zien die genieten op het bevroren strand in Washington D.C., vlakbij de 14th Street Bridge. Ze bewijzen dat het niet altijd warm en zonnig hoeft te zijn om van het strand te genieten.

Een strand bedekt met ijs

Zelfs als het een dag vriest, kan het strand leuk zijn als je niet bang bent om het een beetje koud te krijgen. De vrouw die het grote stuk ijs vasthoudt, laat een minder gebruikelijk zwempak zien, namelijk een unitard over de hele lengte.

Een vriend fossiliseren op Coney Island

Je vriend in het zand begraven – of begraven worden in het zand – is een overgangsrite als het gaat om tijd doorbrengen op het strand. Het is een van die activiteiten die je gewoon moet doen als je er bent, anders heb je de zee nog niet helemaal ervaren!

Een vriend fossiliseren op Coney Island

Dit meisje bedekt haar vriendin volledig in het zand terwijl ze uitrust. We kunnen ons niet voorstellen dat het andere meisje erg comfortabel wakker werd met zand over haar hele lichaam.

Poseer

Deze drie dames poseren voor een film van Mack Sennet op deze foto uit 1927. Ze hebben allemaal hun beste zwemkleding aangetrokken, compleet met een stijlvol paar schoenen.

Strike a Pose

Natuurlijk, omdat ze op de set van een film zijn, dragen ze allemaal een gezicht vol make-up, wat waarschijnlijk niet de meest comfortabele ervaring was in de hete zon! Maar in die tijd was schoonheid pijn en ze zagen er zeker heel mooi uit.

Zwemmen in Margate

Hier zien we wat zwemmode die ontworpen is voor kinderen. In het geval van kleine kinderen kreeg comfort voorrang bij het creëren van kleding, hoewel er nog steeds rekening werd gehouden met esthetiek.

Zwemmen in Margate

De twee jonge meisjes op de foto dragen typische zwemkleding voor kinderen, meestal een trui uit één stuk met een lint in de taille om het goed vast te houden. Natuurlijk dragen ze een zonnehoed om niet te verbranden.

Jonge flappers op hakken

Deze jonge vrouwen showen typische strandmode op deze foto uit 1923. Maar ze pronken ook met de kapsels die in die tijd populair waren.

Jonge flappers op hakken

Vrouwen die kort haar wilden, kozen vaak voor een getrimde bob, terwijl langer haar meestal in een keurig verzorgd kapsel werd gestoken om het uit het gezicht te houden. Halflang haar werd ook uit het gezicht gehouden en meestal gekruld om het modieuzer te maken.

Badjas, iemand?

.

Omdat bescheidenheid nog steeds een belangrijk onderdeel van de damesmode was, kozen veel dames ervoor om hun badkleding te bedekken met badjassen. Deze waren altijd modieus en soms gemaakt van zijde.

Badjas, anyone?

De meeste badjassen hadden een volledige cape en lange mouwen en werden meestal naar het strand gedragen om aan de waterkant te worden uitgetrokken. Zodra een vrouw uit het water was, werd de jas weer aangetrokken.

Een elegante etalage

Na jaren van opgestapelde kleding in het water, verruilden vrouwen hun langere zwempakken voor meer vormvaste zwempakken met kortere rokken. Natuurlijk mochten deze zwempakken niet te onthullend zijn, anders kon een dame er ernstige gevolgen van ondervinden.

Een elegante vertoning

Annette Kellerman, een Australische zwemster die records vestigde, werd op een strand in Boston gearresteerd wegens onfatsoenlijk gedrag omdat ze een badpak droeg dat tot haar knieën reikte. Jakkes!

Meer huid tonen

Naarmate de jaren verstreken werden badpakken praktischer en als gevolg daarvan lieten ze ook meer van het lichaam van de vrouw zien. Diepe boothals, of V-hals zoals wij ze kennen, werden de rage en de armsgaten in zwempakken werden groter en groter.

Meer huid tonen

Zwempakken kwamen ook in fellere kleuren, met mooie accessoires zoals riemen. Badmutsen werden nog steeds veel gedragen en ze werden zelfs voorzien van kinbandjes om ze goed vast te houden.

Regels en voorschriften

Hoewel bescheidenheid langzaam werd afgeschaft, moesten vrouwen er nog steeds goed op letten dat hun zwemkleding niet te onthullend of te kort was. Stranden hadden zeer specifieke regels die bescheidenheid sterk aanmoedigden.

Regels en voorschriften

Op sommige stranden waren er zelfs speciale hulpsheriffs of politieagenten die patrouilleerden. Sommigen gebruikten een meetlint om bepaalde delen van de outfit van een vrouw op te meten, zoals de afstand tussen haar knieën en haar pak.

Eenvoud zelve

In de jaren ’20 en ’30 droegen mannen zwempakken die meestal uit één stuk bestonden en leken op een tanktop die aan een korte broek vastzat. Het ontwerp was erg eenvoudig en meestal bedekt met dikke, horizontale strepen.

Eenvoud zelve

De kleuropties waren vrij beperkt, met de meeste mannenzwempakken in kleuren zoals blauw en wit of rood en bruin. Niet dat ze klaagden natuurlijk – de mannen van deze decennia waren veel minder bezig met mode.

Een boottocht voor vier

In de jaren 30 begonnen vrouwenzwempakken op mannenzwempakken uit een stuk te lijken. Ze hadden hogere uitsnijdingen in de benen en lieten meer van de rug van de vrouw zien dan in het verleden.

Een boottocht voor vier

We begonnen in deze tijd ook dunne bandjes te zien, waardoor ze meer leken op de zwempakken die tegenwoordig op stranden worden gedragen. De dames op deze boot droegen pakken die gemaakt waren van lichtere, comfortabelere materialen met meer flexibiliteit.

Een zwemjurk

In de jaren 40 onderging het eendelige damesbadpak nog een verandering en leek nu op een korte, nauwsluitende jurk met dunne bandjes en een V-hals. Het topje zag eruit als een standaard bh, terwijl de rok lang genoeg was om de heupen, achterkant en bovenbenen van een vrouw te bedekken.

Een zwemjurk

Je ziet ook veel haltertopjes tijdens dit decennium, omdat het een van de populairste badpakontwerpen was. Deze vrouw laat het perfect zien!

De bikini gaat uit

Louis Read, een Franse ontwerper, wordt gecrediteerd voor het creëren van een gewaagd tweedelig zwempak dat later bekend zou staan als de eerste bikini in 1946. Het onthulde lichtjes het middengedeelte van een vrouw en was gemaakt van een kort broekje en een haltertopje.

De bikini gaat uit

Bandeautopjes met halterbandjes waren ook erg populair in dit decennium. En deze enigszins onthullende looks werden erg populair in Amerika tijdens de jaren 30 en 40. Om het moreel van de troepen op te krikken, misschien?

Slips!

.

In de jaren ’40 werd de zwemslip voor mannen populair. Ze zaten meestal hoog in de taille en waren vrij kort. Ze werden vaak van wol gemaakt, maar er werden ook stoffen van spandexmix gebruikt om slips van te maken.

Zwemslips!

Het was ook in dit decennium dat zwembroeken voor mannen, die iets langer en losser waren dan slips, behoorlijk populair werden. Meestal hadden ze echter geen leuke prints zoals slips.

Het is tijd voor kleur

Eindelijk! Een foto in kleur! Terwijl de een- en tweedelige pakken er nog steeds hetzelfde uitzagen als de pakken die populair waren in de jaren ’40, veranderden de materialen die werden gebruikt om ze te maken voortdurend in de jaren ’50.

Het is tijd voor kleur

Elastiek en nylon werden vaak gebruikt om de pakken rekbaarder te maken, waardoor ze ook sneller droogden. Prints werden spannender en badpakken werden een andere manier voor vrouwen om hun gevoel voor mode te uiten.

Vormvast groeit in populariteit

In de jaren 60 werden bikini’s kleiner en strakker en zelfs de meer bescheiden eendelige pakken werden onthullender. In het midden van dit decennium waren laag uitgesneden zwembroekjes helemaal in en bikini’s werden nog steeds steeds populairder.

Form-Fitting Groeit in Populariteit

Deze zwempakken werden over het algemeen gemaakt met Nylon of Lycra waardoor ze strakker waren en beter aan het lichaam pasten. Ze waren vergelijkbaar met wat we vandaag de dag zien.

Opgeruimd staat netjes

In de jaren 70 waren badpakken onthullender dan ze ooit waren geweest, waardoor vrouwen en mannen bruin konden worden op het strand.

Opgeruimd staat netjes

String bikini’s, strings, doorschijnende pakken en uitgesneden zwempakken werden razend populair in dit decennium. Het was ook een tijd van kleurrijke zwempakken.

Patronen, patronen, patronen

Zwempakken voor vrouwen waren in dit decennium vaak bedekt met kleurrijke patronen en, nog spannender, dat waren de zwempakken voor mannen ook.

Patronen, patronen, patronen

De zwempakken die mannen droegen hadden meestal een lengte die vandaag de dag nog steeds populair is. Hoewel ze in de jaren 70 soms werden geaccentueerd door modieuze riemen. Laten we dat terugbrengen!

De gedurfde jaren 80

Het mag geen verrassing zijn dat de jaren 80 een gedurfde esthetiek hadden. Luide dierenprints en felle neonkleuren waren trendy in deze tijd. Bovendien werden zwempakken gekenmerkt door lage halslijnen met hogere pijpuitsnijdingen.

De gedurfde jaren 80

Deze stijl stond ver af van sommige eerdere decennia. Maar het is fascinerend om te zien hoe badpakken door de jaren heen zijn geëvolueerd! We kunnen alleen maar zeggen dat we er geen hekel aan hebben!

Een duik in Boston, 1919

In de tijd dat deze foto werd genomen, werd het tonen van te veel huid in een openbare ruimte als ongepast en onbeleefd beschouwd. Daarom dragen de meeste zwemmers op dit strand vrij volledige bedekkende badpakken.

Een duik in Boston, 1919

Zoals je kunt zien, dragen de dames zelfs badpakken die op jurken lijken! In die tijd liepen kleding- en modetrends voorop – net als nu!

Klaar om te vissen

Deze vintage dame tilt bescherming tegen de zon naar een heel nieuw niveau met deze ongelooflijke zonnehoed, die groter lijkt te zijn dan haar torso.

Klaar om te vissen

Maar het heeft een praktisch doel – ze staat op het punt om te vertrekken op haar eigen visreisje en als je iets weet over vissen, dan weet je hoe belangrijk het is om jezelf te beschermen tegen de zon. Met die enorme zonnehoed moet het geen probleem zijn om niet te verbranden!

Graven naar schatten

Deze foto uit 1915 laat goed zien hoe ingewikkeld vrouwenmode in die tijd was, zelfs als het ging om zoiets simpels als een badpak. Hier zien we twee jonge dames die een badpakjurk uit één stuk dragen, met daaronder een korte broek en kousen voor maximale bescheidenheid.

Graven naar schatten

Schoenen waren natuurlijk een must en we kunnen ons alleen maar voorstellen hoe ongemakkelijk het zou worden als die schoenen nat werden.

Schoonheidswedstrijd

Schoonheid was altijd de naam van het spel, ongeacht de gelegenheid, en het strand was zeker niet anders. Hier zien we een groep jonge vrouwen in de rij staan om deel te nemen aan een schoonheidswedstrijd in badpak!

Beauty Bathing Contest

Ze hebben allemaal hun beste badkleding aangetrokken, compleet met hoeden en schoenen voor de meesten. De ontwerpen hebben vorm boven functie verkozen en we kunnen ons niet voorstellen dat deze zwempakken erg comfortabel zijn om in te zwemmen.

We Dachten Dat We Niet Meer Van Onze Grootouders Konden Houden & Toen Zagen We Deze 40+ Gezonde Berichten

Gezonde grootouders

Er zijn mensen op wie je kunt rekenen dat ze altijd je hart doen smelten. In hun pogingen om contact met je te maken, er voor je te zijn en gewoon zichzelf te zijn, creëren de grootouders van veel mensen elke dag mooie herinneringen voor hun kleinkinderen. Deze mensen hebben allemaal een aantal van hun favoriete momenten met hun kleinkinderen gedeeld zodat iedereen ze kon zien.

Een fijne dag

Soms zijn je grootouders nog niet getrouwd tijdens jouw leven. Het kan ook zijn dat ze op latere leeftijd hertrouwen als de familie er is om het te zien.

Een fijne dag

Deze persoon had de eer om haar overgrootmoeder op haar trouwdag te zien. Het lijkt erop dat ze echt iemand heeft gevonden die haar ook een speciaal gevoel gaf. Van alle lieve dingen die je op je bruiloft kunt zeggen, is dit misschien wel de meest romantische.

Leren over technologie

Soms lijken de reacties van onze grootouders op technologie frustrerend. Andere keren zorgt het voor een vertederend moment dat we niet snel zullen vergeten.

Leren over technologie

Deze kleine reactie wanneer je iemand feliciteert met een iPhone was iets waarvan deze persoon dacht dat zijn oma het leuk zou vinden. Zo te zien had ze gelijk! We vragen ons af hoe vaak oma deze truc heeft gebruikt toen ze hem eenmaal geleerd had.

Oma’s eerste selfie

Het lijkt wel of iedereen de laatste tijd foto’s van zichzelf deelt. Het is geen slechte manier om te pronken als je het gevoel hebt dat je er op een dag geweldig uitziet!

Oma’s eerste selfie

Deze oma had het hart achter het concept, ook al gebruikte ze niet per se een typische methode om de foto te delen. We moeten het ons afvragen, het lijkt erop dat het afdrukken van een foto die je met een flip-telefoon hebt genomen meer stappen vergt dan het direct naar iemand sms’en.

Kijk daar eens

Als je op de verjaardag van je oudere familieleden een kijkje neemt bij de wenskaarten, heb je waarschijnlijk al eens zo’n kaart gezien.

Kijk daar eens

De cartoon zelf is behoorlijk gestileerd, maar dat betekent niet dat hij onherkenbaar is. Deze oma kreeg een van deze kaarten en merkte iets interessants op. Met een snelle trip naar haar kast en de juiste pose, zorgde ze voor een bijna evenbeeld.

Vrolijk kerstfeest!

Als je overweegt een kerstcadeau voor je grootouders te kopen, kun je het beste bedenken wat ze leuk vinden en wat ze zouden kunnen waarderen voor Kerstmis. Dit kan je helpen om een paar opties te vinden op basis van hun voorkeuren.

Vrolijk kerstfeest!

Omdat ze wisten hoeveel hun oma van appeltaart hield, wist deze persoon precies wat ze moest kopen. Dat is misschien wel de grootste appeltaart die we ooit hebben gezien en het is echt heilzaam om te zien hoe blij ze kijkt als ze zich klaarmaakt om erin te duiken!

Extra inspanning

Over Kerst gesproken, grootouders kunnen echt een extra inspanning leveren om deze feestdagen speciaal te maken voor hun kleinkinderen. Ze willen ze tenslotte gewoon zien lachen!

Extra inspanning

Het zijn niet alleen de cadeautjes waar deze oma veel aandacht aan heeft besteed toen ze haar cadeautjes onder de boom legde. Die prachtige ontwerpen voor het inpakpapier zijn allemaal met de hand getekend. Het zou best moeilijk zijn om ze op kerstochtend zomaar open te scheuren!

Het bijpassende koppel

Er zijn van die dingen die je je grootouders ziet doen waardoor je echt gelooft dat ze “de ware” hebben gevonden. Wat doet een koppel dat al zo lang bij elkaar is?

Het bijpassende koppel

Als je dit koppel bent, laat je je liefde zien door middel van deze garderobe. In de 52 jaar dat ze samen waren, hebben ze een gezin grootgebracht en een echte band met elkaar opgebouwd. Hun kleinkind heeft in de loop der tijd zelfs een mooie collectie van hun bij elkaar passende outfits gekregen.

Herinneringen ophalen

Er zijn bepaalde verhalen in je familie die door de jaren heen worden doorverteld. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord hoe je grootouders elkaar hebben ontmoet. Voor veel stellen is dit een ontroerend verhaal en er zijn momenten om de herinnering levend te houden, zelfs tientallen jaren later.

Herinneringen ophalen

Nadat er 40 jaar voorbij waren gegaan, besloten deze grootouders dat het tijd was om een set foto’s van veel eerder in hun relatie opnieuw te maken. Al met al zijn dit allebei ontroerende herinneringen!

Iemand honger?

Er is een oud cliché dat als je bij je oma op bezoek gaat, je nooit met honger weggaat. Hoe zit het met deze oma – kun je hetzelfde verwachten?

Iemand honger?

Ondanks het feit dat ze haar kleinkinderen niet in haar eigen keuken had, wilde deze oma ervoor zorgen dat iedereen goed te eten had. Toen ze haar bagage openmaakten, leek het wel alsof ze daar op voorbereid was en niet veel anders! We hopen dat er iets in de koffer zat om dit verpakte vlees koel te houden.

Een nieuw dier ontmoet

Er zijn maar weinig dingen die zo opwindend zijn voor mensen als het ontmoeten van nieuwe dieren. Een babydier dat je mag vasthouden en aaien is zelfs nog spannender.

Een nieuw dier ontmoet

Toen deze opa de kans kreeg om een babygeitje te ontmoeten, was hij in de wolken. Het is moeilijk voor te stellen dat hij er blijer uitziet dan op deze foto. We hopen dat hij nog eens met dat schattige ventje kan rondhangen!

Onderweg

Als mensen ouder worden, is mobiliteit niet altijd meer zo gemakkelijk als vroeger. Het goede nieuws is dat er verschillende mobiliteitshulpmiddelen zijn om je te helpen.

Onderweg

Als je iets gemotoriseerd wilt hebben dat veel werk uit het verplaatsen haalt, dan is een scootmobiel een geweldig hulpmiddel. Wat zou jij doen om zo’n nieuwe set wielen te vieren als je ze nodig had? Deze oma was klaar om in beweging te komen zodra ze een bewegingsmethode had.

Vasthouden aan Traditie

Er zijn bepaalde patronen die je met je grootouders herhaalt totdat het een onuitgesproken traditie wordt om ze voort te zetten. Deze kleine gebaren dragen veel liefde in zich.

Vasthouden aan Traditie

Deze persoon vertelde dat zijn grootvader hem elk jaar op Valentijnsdag een kaart schreef. Op 82-jarige leeftijd is zijn handschrift veranderd door een tremor, maar hij heeft nog steeds nooit nagelaten om dit bericht elk jaar te sturen. Zoiets bewaar je voor de rest van je leven.

Vrienden maken

Het lijkt wel of sommige grootouders zo gezond zijn dat ze met bijna iedereen vrienden kunnen maken. Misschien zie je ze zelfs wel onwaarschijnlijke vriendschappen sluiten.

Vrienden maken

Toen deze opa een telefoon kreeg, was hij er snel bij om een selfie te nemen met een harige vriend. Terwijl de meeste mensen hun huisdier zouden pakken, zoals een hond of kat, lukte het hem om een selfie te nemen met een eekhoorn. We vragen ons echt af hoe hij het voor elkaar heeft gekregen dat het ventje met hem op de foto ging.

Welterusten van oma

Soms hoeft een oma je geen bericht te sturen met een punt. Er zijn momenten dat ze je er gewoon aan willen herinneren dat er van je gehouden wordt en dat je een goede nacht zult hebben.

Welterusten van oma

Deze oma deed precies dat met deze foto als welterustenboodschap. Natuurlijk kon ze haar welterusten selfie niet alleen maken. Naast haar staat haar oranje kat die, ondanks het uiterlijk, 23 jaar oud is op deze foto!

Te Schattig Om Te Verwerken

Er zijn van die koppels waarvan je een foto ziet en je weet gewoon dat ze verliefd zijn. Deze twee lijken echt smoorverliefd op elkaar.

Te Schattig Om Te Verwerken

Deze waarderingspost is niet afkomstig van hun kleinkinderen, maar het is toch duidelijk dat ze een speciaal plekje in hun familie hebben. Deze twee snoepen niet alleen van bijpassende zelfgemaakte puddingbekers, maar ze hebben ook bijpassende outfits!

Een beetje aanmoediging

Als je je nerveus voelt, kun je je grootouders opzoeken. Ze zijn bijvoorbeeld waarschijnlijk een bron van veiligheid in je leven als ze zo gezond zijn.

Een beetje aanmoediging

Deze oma kwam voor een van haar kleinkinderen met vier poten. Deze arme jongen houdt niet van autoritjes, dus ging oma op de achterbank zitten om hem op de heenweg te troosten. De persoon die de foto plaatste zei dat haar aanmoediging was: “Het is goed, we zijn er bijna dappere jongen.”

Vriendschappelijke wedstrijd

Soms bouwt een stel een heleboel kleine routines op die hun kinderen opvallen. Misschien gaan ze er zelfs mee door wanneer hun kinderen hun kleinkinderen meenemen.

Vriendschappelijke wedstrijd

Dit stel hield elke dag van hun thee, maar hoe konden ze beslissen wie de volgende thee zou zetten? Dat is geen probleem. Ze hebben gewoon een paar minuten nodig met hun Nintendo 64 om een rondje Mario Kart te spelen. Waarom zou je afwijken van een methode die al sinds 2001 werkt?

Lachende Sneeuwmannen

Ouder worden betekent niet dat je de dingen moet opgeven die je als kind zo leuk vond. Er zijn dingen die nog steeds vermakelijk zijn.

Lachende Sneeuwmannen

Deze oma wilde haar kans om sneeuwpoppen te maken niet opgeven toen het weer begon te sneeuwen. Ze was zelfs bereid om een stapje extra te doen en gaf hem zelfs een sjaal om hem modieus te houden. Kijk ook eens naar de glimlach die ze samen delen!

Tot ziens

Als je voor langere tijd van je familie gescheiden bent, kan dat moeilijk zijn. Maar de minuut dat je elkaar weer ziet is vaak heel bijzonder. Deze familie kon elkaar niet echt persoonlijk ontmoeten.

Tot ziens

Toch slaagden ze erin om het op één na beste ding te bedenken en uiteindelijk lukte het ze om een videogesprek te laten werken. Toen ze er eenmaal uit waren, maakten ze een foto van het verrukte gezicht van hun opa toen ze elkaar weer zagen.

Een nieuw wiegje

Een nieuwe baby in de familie is vaak spannend voor bijna iedereen. Grootouders staan vaak klaar om het nieuwste familielid te verwennen met alles wat ze maar willen of nodig hebben.

Een nieuw wiegje

Omdat baby’s niet geboren worden met voorkeuren, geven veel mensen cadeaus die de ouders helpen. Maar in plaats van gewoon een wieg te kopen, ging deze grootvader een stap verder en bouwde hij een wieg van de grond af aan. Dit is het soort cadeau dat je generaties lang in de familie houdt.

Een beetje tijd samen

Soms is het beste wat je je grootouders kunt geven een beetje tijd met ze doorbrengen. Ze houden tenslotte van je.

Een beetje tijd samen

Dat was wel duidelijk toen deze persoon zijn opa mee uit lunchen wilde nemen. Het lijkt erop dat hij het hier best naar zijn zin heeft en we weten zeker dat het gezelschap nog beter is dan het eten. Het lijkt erop dat ze erin geslaagd zijn om zijn dag goed te maken!

Alles is mogelijk

Als je ouder wordt, hoef je niet te stoppen met het najagen van je dromen. Je kunt op elke leeftijd nieuwe dingen doen, dus geef niet op!

Alles is mogelijk

Deze oma is hard aan het studeren op deze foto. Maar dat is niet zomaar huiswerk. Hoewel een Associate’s of Bachelor’s graad op zich al indrukwekkend zou zijn, werkt ze eigenlijk aan een scriptie voor haar Master’s Degree!

Samen leren

Grootouders hebben vaak de rol van leraar in het gezin. Zij hebben tenslotte de meeste levenservaring en geven vaak door wat ze hebben geleerd. Er zijn echter momenten waarop grootouders ook met hun kleinkinderen kunnen leren!

Samen leren

Deze twee werken samen om voor het eerst te gaan vissen. Met een beetje teamwork slaagde hij erin een vis te vangen, terwijl oma’s kracht werd gebruikt om de vis naar de kant te brengen!

Een beetje pronken

Veel grootouders hebben geen sociale media of werken deze niet zo regelmatig bij als jij. Toch zit er een beetje intrige in.

Een beetje pronken

Ten eerste is sociale media een geweldige plek om te pronken met creaties waar je trots op bent. Dat is alles wat deze grootmoeder wilde. Toen ze haar kleinkind vroeg om deze foto online te delen, was dat omdat ze wilde dat “iedereen in Italië kon zien hoe groot mijn tomaten zijn geworden”.

Thuiskomen

Er zijn van die dingen die je ziet en waarvan je gewoon weet dat je actie moet ondernemen. Wat zou jij doen als je een verdwaalde kat in het bos zag?

Thuiskomen

Het antwoord was duidelijk voor deze grootvader. Het was tijd om terug op zijn fiets te springen met de kat in zijn armen en ze naar huis te brengen voor het avondeten. Hoewel hij er een beetje verward uitziet door deze wending in de gebeurtenissen, weten we zeker dat deze kat blij zal zijn om warm en gevoed te zijn!

Een betekenisvol cadeau

Sommige cadeaus hebben veel betekenis en je zult ze nooit vergeten. Deze opa legt de lat hoog voor toekomstige cadeaus.

Een betekenisvol cadeau

Toen deze persoon zijn verjaardag vierde, besloot zijn grootvader om iets sentimentelers als cadeau te geven. Hij overhandigde hem drie spiraalvormige notitieboekjes, elk gevuld met dierbare herinneringen die hij wilde doorgeven. Dit zou zeker een betekenisvol cadeau zijn om te lezen. Wij zouden ook sprakeloos zijn!

Een kwestie van gewoonte

Sommige dingen doe je jaren later nog uit gewoonte. Maar zelfs als het gewoon spiergeheugen is, is dit nog steeds hartverwarmend vanwege de herinneringen die het oproept.

Een kwestie van gewoonte

Deze persoon herinnerde zich dat hij als kind bij zijn grootouders kwam. Toevallig hing hun oma 12 jaar later nog steeds dezelfde handdoek met een eendenthema op als ze nu op bezoek kwamen. Dit zou elke keer dat je het zag weer mooie herinneringen oproepen!

Je dichtbij houden

We willen allemaal goede herinneringen dicht bij ons houden. Misschien bewaar je een paar foto’s op je telefoon of heb je een sieraad van een familielid.

Je dichtbij houden

Deze grootvader koos voor een klassieker en bewaarde een foto in zijn portemonnee. Het lijkt erop dat hij ook voorzichtig was met de foto, want deze persoon had in 25 jaar niet meer op dit kleine kind geleken! Voor een fysieke foto is de staat waarin hij verkeert indrukwekkend.

Klaar om te vieren

Er is niemand zoals je grootouders om je prestaties echt te vieren. Deze grootvader wilde zijn kleinkinderen laten weten dat hij trots op ze was.

Klaar om te vieren

Daarom zorgde hij ervoor dat hij elke keer iets verzamelde als een van hen naar de universiteit ging. Het lijkt erop dat hij in de loop der jaren een echte verzameling heeft opgebouwd. Hij ziet er ook zo trots uit op elk exemplaar dat hij heeft verzameld! Het zou een spannende dag zijn om hem een hoed te geven.

Niemand achterlaten

Als grootouder zijn er een paar dingen die je niet hoort te doen. Ten eerste wil je nooit de favoriet spelen, omdat je anders iemands gevoelens kwetst.

Niemand achterlaten

Hoe zit het als je een universiteitstrui draagt? Je kunt er toch niet twee tegelijk dragen om het perfect gelijk te houden? Dat is een probleem dat deze oma vastbesloten was op te lossen en dat deed ze op een nogal creatieve manier. Nu is iedereen blij!

Zal geen honger hebben

Zoals we al eerder zeiden, is het stereotype dat je bij oma geen honger zult lijden. Maar hoe zit het als ze niet in de keuken staat?

Zal geen honger hebben

Dat is iets waar deze oma niet mee wilde worstelen. Met behulp van een aantal bezorgdiensten was ze niet van plan om haar kleinkind honger te laten lijden. Omdat ze niet zeker wist wat ze wilden, zorgde ze ervoor dat ze van alles wat kreeg.

Ze delen altijd

Een grootmoeder laat je ook niet in de steek. Deze oma wist dat haar kleinzoon een pyjama was vergeten toen hij kwam logeren.

Ze delen altijd

Hoewel het misschien niet zijn gebruikelijke stijl is, is dit zeker een optie voor het bed die ze bereid was te delen. Er zijn niet veel mensen die bereid zijn om je het hemd van hun lijf te geven, of beter gezegd, de nachtjapon uit hun kast, als je die nodig hebt.

Een nieuwe look proberen

Er zijn momenten dat je niet precies het haar kunt hebben dat je wilt. Misschien wacht je tot het gegroeid is of laat je baan het gewoon niet toe.

Een nieuwe look proberen

Deze grootmoeder had een plan. Als ze 90 zou worden, zou ze een kapsel uitproberen waar ze al een tijdje over nadacht. Toen het eindelijk zover was, gaf ze ook niet op. Het lijkt erop dat ze ook blij is met haar nieuwe look!

Nieuwe vrienden vinden

Als je ouder wordt, is het normaal dat je een aantal leeftijdsgenoten begint te verliezen. Dat betekent niet dat het makkelijk is om ermee om te gaan.

Nieuwe vrienden vinden

Het verlies van een partner die je tientallen jaren bij je hebt gehad is verschrikkelijk. Het is dan ook ongelooflijk belangrijk om een groep mensen te vinden met wie je kunt omgaan en op wie je kunt vertrouwen. Deze persoon kon het niet helpen om emotioneel te worden bij het horen over de nieuwe sociale groep van hun grootvader.

Serieus zijn

Grootouders vinden het vaak leuk om over je hobby’s en interesses te horen. Als ze hen direct kunnen steunen in hun inspanningen, is dat nog beter!

Serieus zijn

Deze grootvader hoefde dit fotografieproject niet zo serieus te nemen, maar hij was niet van plan om nu te verslappen. Hij was vooral niet van plan om er niet scherp uit te zien nu er een professional klaarstond om zijn foto te maken. Hoe vaak word je eigenlijk gevraagd om model te staan?

Ondersteunend zijn

Over sommige dingen kunnen mensen heel vervelend zijn. Niet iedereen zou zo ondersteunend, accepterend en positief zijn in dit scenario.

Ondersteunend zijn

Niet dat dit kind iets verkeerds heeft gedaan – er zijn gewoon wat achterhaalde opvattingen over wie make-up mag dragen. Gelukkig hoefde dit kind dat vooroordeel die dag niet onder ogen te zien. In plaats daarvan was het makkelijk genoeg en in het algemeen beter om te glimlachen en hem te vertellen hoe geweldig hij eruit zag.

Creativiteit tot leven brengen

Kinderen zijn echt creatief en ze bedenken een heleboel interessante concepten. Elke stapel kindertekeningen kan je dit laten zien.

Creativiteit tot leven brengen

Dit jonge meisje tekende deze tekening om haar droomjurk te laten zien. Toen haar oma het zag, ging ze aan de slag. Ze vond niet alleen de jurk die haar kleindochter op de tekening had getekend, maar ze maakte hem zelf om de dromen van haar kleindochter tot leven te brengen.

Grootvader worden

Er zijn momenten in het leven dat je zo overweldigd wordt door emoties dat je in tranen uitbarst. Dat hoeft niet per se te betekenen dat je verdrietig bent. We kunnen gerust zeggen dat deze persoon niet verdrietig was.

Grootvader worden

Eigenlijk is deze foto een momentopname van de allereerste keer dat ze hun kleinzoon ontmoetten. Het is een bijzonder moment om een ouder te worden, maar het is ook een kostbaar moment om grootouder te worden. De ouder hier zei dat ze hun vader nog nooit zo gelukkig hadden gezien.

Plezier hebben

Het is niet omdat je ouder wordt dat je geen plezier meer kunt hebben. Sterker nog, er zijn genoeg manieren om plezier te hebben als je ouder wordt. Deze twee waren niet van plan om zich door iets te laten tegenhouden.

Plezier hebben

In feite hoefden ze niet eens de bejaardengemeenschap te verlaten om dit beetje plezier te hebben. We kunnen ons voorstellen dat het voelt alsof je behoorlijk snel gaat als je zo achter het golfkarretje rijdt.

Opnieuw doen

Bruiloften bewaren vaak veel dierbare herinneringen. Daarom willen veel mensen hun trouwfoto’s bewaren als herinnering aan die gelukkige dag.

Opnieuw doen

Ook dit stel wilde hun trouwfoto’s niet alleen in hun herinneringen laten voortleven. Ze waren tenslotte nog steeds verliefd op elkaar, toch? Het resultaat is het waard om bij de originele foto’s te hangen als een nieuwe set gelukkige herinneringen.

Op YouTube

Er zijn veel YouTubers die hun abonnees als groep bedanken voor hun algemene sign-offs. Soms is er geen andere optie als je weinig tijd hebt.

Op YouTube

De oplossing die deze persoon had is tijd maken. Ze schreven de naam van elke abonnee op in een boek en namen de tijd om een video te maken om iedereen te bedanken. We hopen dat het een lange lijst was gezien hun zorg voor de mensen die keken.

Uit Winkelen

Als je iets nieuws krijgt, wil je daar natuurlijk mee pronken. Dat is alles wat deze opa wilde doen. Nou ja, met een twist.

Uit Winkelen

De post was een beetje een grap. Hij heeft wel een nieuwe motor gekocht, maar niet echt een die je op straat zou vinden. Had hij je daar ook even te pakken? We moeten echt waarderen hoe trots hij kijkt op de laatste foto.

Comfortabel worden

Als je naar de meubelwinkel gaat, wil je er waarschijnlijk zeker van zijn dat de stoel die je koopt comfortabel is voor jou en iedereen die hem gebruikt.

Comfortabel worden

Als andere mensen het gebruiken, wil je ze misschien ook meenemen. Dat dacht deze opa tenminste. Toen hij een nieuwe stoel ging uitzoeken, zorgde hij ervoor dat hij zijn harige vriend meenam die samen met hem van zijn nieuwe stoel zou genieten.

Generaties uit elkaar

Als je jong bent, krijg je niet altijd de kans om je overgrootouders te ontmoeten. Maar als je geluk hebt, kun je onvergetelijke herinneringen ophalen.

Generaties uit elkaar

Deze foto legt een charmant moment tussen deze twee vast. De oudere man is de overgrootvader van het jonge meisje. Toen de foto werd genomen, was hij 103 jaar oud en zij slechts drie jaar. Dat is nogal een leeftijdsverschil en een liefdevol moment om vast te leggen op camera!

Omhoog

Er zijn van die films die je hart echt breken. Er zijn maar weinig mensen die Up niet hebben gezien en een traantje of twee hebben weggepinkt.

Omhoog

Dus toen Halloween eraan kwam, had deze opa een geweldig idee voor een gezond kostuum uit de animatiefilm. Hij lijkt sprekend op het personage, zelfs met zijn kapsel en bril. Hij heeft zelfs zijn eigen ballonnen klaar voor het volgende avontuur!